Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google θα αρχίσει να διαγράφει εκατομμύρια ανενεργούς λογαριασμούς Gmail και Drive τον Δεκέμβριο

      Η έναρξη της μεγάλης εκκαθάρισης λογαριασμών απέχει μόλις 3 εβδομάδες

    Η Google εισήγαγε μια νέα πολιτική για τους "ανενεργούς" λογαριασμούς νωρίτερα φέτος· για την ενίσχυση της ασφάλειας, οι αδρανείς, αχρησιμοποίητοι λογαριασμοί προορίζονται για διαγραφή. H εφαρμογή αυτής της πολιτικής θα ξεκινήσει την 1η Δεκεμβρίου 2023.

     

    Η Google έχει εκδώσει τις πρώτες προειδοποιήσεις σχετικά με τους ανενεργούς λογαριασμούς, εκείνους που δεν έχουν πειραχθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια. Σε τρεις εβδομάδες θα τεθεί σε ισχύ η επικαιροποιημένη πολιτική ανενεργών λογαριασμών Google, με αποτέλεσμα τη διαγραφή εκατομμυρίων λογαριασμών Google. Υποθέτουμε ότι όλα τα δεδομένα μέσα σε αυτούς τους λογαριασμούς θα διαγραφούν οριστικά.

     

    Σύμφωνα με την αναθεωρημένη πολιτική, ως ανενεργός λογαριασμός Google ορίζεται αυτός που έχει παραμείνει αχρησιμοποίητος για διάστημα δύο ετών. Η Google προσδιορίζει ως "δραστηριότητα" ενέργειες όπως η σύνδεση κατά την ανάγνωση ή την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η χρήση του Google Drive, η παρακολούθηση βίντεο στο YouTube, η κοινή χρήση φωτογραφιών ή η λήψη εφαρμογών.

     

    Η Google τονίζει ότι η δραστηριότητα του λογαριασμού σχετίζεται με τον ίδιο τον λογαριασμό και όχι με τη συσκευή. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες πρέπει να εκτελούν ενέργειες σε οποιαδήποτε πλατφόρμα στην οποία είναι συνδεδεμένοι για να αποδείξουν δραστηριότητα. Επιπλέον, οι πολλαπλοί λογαριασμοί Google πρέπει να παρουσιάζουν ξεχωριστά δραστηριότητα εντός του χρονικού πλαισίου των 2 ετών για να αποφευχθεί η καθολική ψηφιακή διαγραφή.

     

    Η πολιτική της Google εφαρμόζεται μόνο σε προσωπικούς λογαριασμούς και όχι σε εκείνους που σχετίζονται με την εργασία, το σχολείο ή άλλους οργανισμούς. Η Google δηλώνει ότι τα περιεχόμενα και τα δεδομένα ενός ανενεργού λογαριασμού "ενδέχεται να διαγραφούν", αλλά η εταιρεία διασφαλίζει ότι θα αποσταλούν πολλαπλές ειδοποιήσεις στο λογαριασμό και σε οποιαδήποτε συνδεδεμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης.


    Η διαγραφή των ανενεργών λογαριασμών αιτιολογείται από την πιθανότητα να έχουν εγκαταλειφθεί, ξεχαστεί ή αφεθεί χωρίς επιτήρηση, γεγονός που τους καθιστά ευάλωτους σε παραβίαση. Σύμφωνα με τη Ruth Kricheli, αντιπρόεδρο της Google, ένας παραβιασμένος λογαριασμός μπορεί να αξιοποιηθεί για κακόβουλες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής ταυτότητας και του spamming.

     

    Οι ειδοποιήσεις της Google ενθαρρύνουν τους χρήστες με ανενεργούς λογαριασμούς να διαφυλάξουν τις προσωπικές τους πληροφορίες και να αποτρέψουν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιούν πλέον τις υπηρεσίες της Google. Οι λογαριασμοί Google χρησιμοποιούνται συνήθως για πρόσβαση σε ιστότοπους τρίτων, γεγονός που σημαίνει ότι η απώλεια της πρόσβασης σε έναν λογαριασμό Google θα εμπόδιζε τελικά τους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους εξωτερικούς ιστότοπους.

     

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οποιοσδήποτε λογαριασμός χρησιμοποιείται για την ανάρτηση ενός ή περισσότερων βίντεο στο YouTube θα εξαιρεθεί από την εκκαθάριση λογαριασμού, ανεξάρτητα από την περίοδο αδράνειας.


    Πηγή
    Φωτογραφία: techspot.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.