Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google κλείνει το Stadia

    Η Google κλείνει τη Stadia, την υπηρεσία cloud gaming. Η υπηρεσία θα παραμείνει ενεργή για τους παίκτες μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2023. Η Google θα επιστρέψει χρήματα για όλο το υλικό Stadia που αγοράστηκε μέσω του Google Store, καθώς και σε όλα τα παιχνίδια και το πρόσθετο περιεχόμενο που αγοράστηκε από το κατάστημα Stadia. Η Google αναμένει ότι αυτές οι επιστροφές χρημάτων θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιανουαρίου.

    «Πριν από μερικά χρόνια, ξεκινήσαμε επίσης μια υπηρεσία gaming για καταναλωτές, τη Stadia», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Stadia και GM Phil Harrison σε μια ανάρτηση στο blog. «Και ενώ η προσέγγιση της Stadia για τη μετάδοση ροών gaming για καταναλωτές βασίστηκε σε ισχυρά τεχνολογικά θεμέλια, δεν έχει κερδίσει τους χρήστες που περιμέναμε, οπότε λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να τερματίσουμε την υπηρεσία ροής Stadia». Οι εργαζόμενοι της ομάδας Stadia θα διανεμηθούν σε άλλα μέρη της εταιρείας.

    Ο Phil Harrison δήλωσε ότι η Google βλέπει ευκαιρίες να εφαρμόσει την τεχνολογία του Stadia σε άλλα μέρη της Google, όπως το YouTube, το Google Play και τις προσπάθειές της σε AR, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να «την καταστήσει διαθέσιμη σε συνεργάτες μας, κάτι που ευθυγραμμίζεται με το πού βλέπουμε το μέλλον του gaming.

    Η Google περιέγραψε ορισμένες λεπτομέρειες του τερματισμού λειτουργίας σε ένα FAQ. Οι επιστροφές χρημάτων θα γίνονται αυτόματα μέσω των καταστημάτων Google και Stadia και δεν θα χρειαστεί να επιστρέψετε κανένα υλικό. Οι συνδρομές Stadia Pro δεν θα είναι επιλέξιμες για επιστροφή χρημάτων, αλλά δεν θα υπάρξει χρέωση κατά τη διάρκεια της περιόδου τερματισμού λειτουργίας και θα έχετε πρόσβαση σε παιχνίδια που ενδέχεται να έχετε εξαργυρώσει έως ότου ολοκληρωθεί το κλείσιμο της υπηρεσίας. Η Google έκλεισε το Stadia store, επομένως δεν μπορείτε να αγοράσετε παιχνίδια ή να γίνουν συναλλαγές εντός παιχνιδιού.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.