Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Meta διερευνά σχέδια για ανταγωνιστεί το Twitter

      Επίκειται η μεγάλη απόβαση της Meta στο χώρο που κυριαρχεί το Twitter;

    Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, εργάζεται πάνω σε μια αυτόνομη εφαρμογή κοινωνικού δικτύου με βάση το κείμενο. Θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τόσο το Twitter όσο και τον αποκεντρωμένο ανταγωνιστή του, το Mastodon.

    Ένας εκπρόσωπος της Meta  δήλωσε στο BBC: "Διερευνούμε ένα αυτόνομο αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο για την ανταλλαγή ενημερώσεων κειμένου. Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ευκαιρία για έναν ξεχωριστό χώρο όπου δημιουργοί και δημόσια πρόσωπα μπορούν να μοιράζονται έγκαιρες ενημερώσεις σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους".

    Μια εφαρμογή σαν το Twitter θα επέτρεπε στη Meta να εκμεταλλευτεί το σημερινό χάος στην εταιρεία υπό την ηγεσία του Elon Musk, όπου οι περικοπές κόστους είναι ανεξέλεγκτες. Το Twitter παλεύει να κρατήσει τη διαφημιστική του βάση μετά την εξαγορά της πλατφόρμας στα τέλη του περασμένου έτους. Πολλές Eταιρείες έχουν αποσύρει τις δαπάνες μετά την κίνηση του Twitter να αποκαταστήσει τους λογαριασμούς που έχουν ανασταλεί και να κυκλοφορήσει μια επί πληρωμή επαλήθευση λογαριασμού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα απατεώνες να παριστάνουν διάφορες εταιρείες.

    Σύμφωνα με το MoneyControl, η νέα εφαρμογή φέρει την κωδική ονομασία P92 και θα επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται μέσω των υφιστάμενων διαπιστευτηρίων τους στο Instagram.

    Η εφαρμογή της Meta θα βασίζεται σε ένα παρόμοιο πλαίσιο με αυτό που τροφοδοτεί το Mastodon, μια υπηρεσία που μοιάζει με το Twitter και ξεκίνησε το 2016. Η νέα εφαρμογή θα είναι αποκεντρωμένη - δεν θα μπορεί να λειτουργεί ανάλογα με την ιδιοτροπία μιας μόνο οντότητας, να αγοράζεται ή να πωλείται.

    Τα σχέδια της Meta έρχονται σε μια εποχή που η μεγαλύτερη πλατφόρμα της, το Facebook, αγωνίζεται να προσελκύσει την προσοχή ενός νεότερου κοινού. Έχει επίσης επενδύσει σημαντικά στο metaverse, έναν εικονικό κόσμο όπου οι χρήστες αλληλεπιδρούν και εργάζονται - ο οποίος δεν έχει ακόμη καρποφορήσει.

    Η εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο, το Instagram, αντιμετωπίζει επίσης σκληρό ανταγωνισμό, καθώς οι δημιουργοί περιεχομένου ή οι επιτυχημένοι influencers εγκαταλείπουν την πλατφόρμα για το TikTok.

    Δεν ήταν άμεσα σαφές πότε η Meta θα κυκλοφορήσει τη νέα εφαρμογή.


    Πηγή
    Φωτογραφία: REUTERS
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.