Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Mozilla έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

      Τις μελλοντικές κινήσεις της δείχνει η εταιρία στην έκθεση State of Mozilla

    Η Mozilla δημοσίευσε σήμερα την ετήσια έκθεσή της «State of Mozilla» και ως επί το πλείστον, τα νέα είναι θετικά. Η Mozilla Corporation, η κερδοσκοπική πλευρά του συνολικού οργανισμού Mozilla, δημιούργησε 585 εκατομμύρια δολάρια από τις συνεργασίες αναζήτησης, τις συνδρομές και τα έσοδα από διαφημίσεις το 2021 -- 25% αυξημένα σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Και ενώ η Mozilla συνεχίζει να βασίζεται κυρίως στις συνεργασίες αναζήτησης, τα έσοδα από τα νέα προϊόντα της όπως το Mozilla VPN, το Mozilla Developer Network (MDN) Plus, το Pocket και άλλα αντιπροσωπεύουν τώρα 57 εκατομμύρια δολάρια των εσόδων της, αυξημένα κατά 125% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος . Ως επί το πλείστον, αυτό οφείλεται στις διαφημίσεις στη Νέα καρτέλα στον Firefox και στο Pocket, αλλά τα προϊόντα ασφαλείας έχουν τώρα επίσης ετήσια έσοδα 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Με την παρουσίαση της φετινής έκθεσης, η ηγετική ομάδα της Mozilla κοιτάει μπροστά, επειδή από πολλές απόψεις, φέτος είναι ένα σημείο καμπής για τη Mozilla. Όταν ιδρύθηκε το Mozilla, το Διαδίκτυο ήταν ουσιαστικά μόνο ο Παγκόσμιος Ιστός και το πρόγραμμα περιήγησης ήταν ο τρόπος πρόσβασης σε αυτό. Από τότε, ο τρόπος που βιώνουμε το διαδίκτυο έχει αλλάξει δραματικά και ενώ το πρόγραμμα περιήγησης εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία, δεν είναι το μόνο. Μαζί με αυτό, το Mozilla, επίσης, πρέπει να αλλάξει. Το πρόγραμμα περιήγησής του Firefox έχει μετατραπεί από κυρίαρχο προϊόν, σε ένα εξειδικευμένο προϊόν, αλλά η αποστολή του οργανισμού ("να διασφαλίσει ότι το διαδίκτυο είναι ένας παγκόσμιος δημόσιος πόρος, ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους") είναι εξίσου σημαντική σήμερα όπως ήταν σχεδόν πριν από 25 χρόνια όταν ιδρύθηκε η Mozilla.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Benjamin Kerensa / Flickr
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.