Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Mozilla καταργεί τη φιλική προς το απόρρητο υπηρεσία τοποθεσίας της

      Η Mozilla ανακοίνωσε ότι τερματίζει την πρόσβαση στην υπηρεσία Mozilla Location Service

    Η Mozilla προκάλεσε σημαντικό πλήγμα στους προγραμματιστές και τα projects τρίτων που βασίζονται στην υπηρεσία εντοπισμού θέσης Mozilla (MLS), ανακοινώνοντας την παύση της πρόσβασης στην πλατφόρμα. Η MLS, γνωστή για την παροχή ακριβών, με σεβασμό στην ιδιωτική ζωή, και crowdsourced δεδομένων γεωγραφικού εντοπισμού, αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο για διάφορες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του πλαισίου εντοπισμού θέσης GeoClue του freedesktop.org. Το επικείμενο κλείσιμο δίνει στους προγραμματιστές μόνο λίγους μήνες για να προσαρμοστούν, καθώς δεν θα χορηγούνται πλέον νέα κλειδιά πρόσβασης API, με τις εκκρεμείς αιτήσεις να έχουν οριστεί για διαγραφή μέχρι τα τέλη Μαρτίου και την πλήρη αφαίρεση των κλειδιών API τρίτων κατασκευαστών να έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου, περιορίζοντας τα δεδομένα του MLS αποκλειστικά στη Mozilla.

     

    Η ταχεία δράση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Mozilla σηματοδοτεί ένα ανελέητο τέλος στην πρόσβαση στο MLS, αφήνοντας τους προγραμματιστές να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις. Παρά τη μείωση της ακρίβειάς του τα τελευταία χρόνια, το MLS παρείχε μια μοναδική προσφορά, αξιοποιώντας σημεία πρόσβασης Wi-Fi/BSSIDs και φάρους Bluetooth για την παροχή χαρακτηριστικών εντοπισμού θέσης χωρίς τις επιπτώσεις στην ιδιωτικότητα που συχνά συνδέονται με ανταγωνιστικές υπηρεσίες. Ωστόσο, οι προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των αξιώσεων για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας το 2019, είχαν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί η δυνατότητα της Mozilla να επενδύσει και να βελτιώσει το MLS, οδηγώντας τελικά στην κατάργησή του.

     

    Με το κλείσιμο του MLS, προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του GeoClue και άλλων έργων που βασίζονται στις υπηρεσίες γεωγραφικού εντοπισμού της Mozilla. Ενώ το GeoClue διαθέτει ευελιξία, υποστηρίζοντας πολλαπλές μεθόδους εντοπισμού τοποθεσίας, η αναζήτηση αντικαταστάτη είναι αναπόφευκτη. Παρόλο που οι υπηρεσίες εντοπισμού θέσης της Google εμφανίζονται ως πιθανός υποψήφιος, οι ανησυχίες σχετικά με το άνοιγμα και την προστασία της ιδιωτικής ζωής εξακολουθούν να υφίστανται στην κοινότητα ανοικτού κώδικα. Η απουσία βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων υπογραμμίζει την απογοήτευση που νιώθουν οι υποστηρικτές του ελεύθερου λογισμικού και του λογισμικού ανοικτού κώδικα, αναδεικνύοντας τον αντίκτυπο της κατάργησης του MLS στο ευρύτερο οικοσύστημα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.