Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ξεκινάει η κυκλοφορία του YouTube Shorts σε "έξυπνες τηλεοράσεις"

    Το YouTube προσπαθεί να μπει στα χωράφια του TikTok με το YouTube Shorts, σύμφωνα με ανακοίνωση η οποία αναφέρει ότι θα αρχίσει η κυκλοφορία των Shorts στην τηλεόραση σε όλο το κόσμο. Η ενημερωμένη εφαρμογή smart TV της εταιρείας θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να βλέπουν τα δημοφιλή κάθετα βίντεο σε μια βελτιστοποιημένη εμπειρία που έχει σχεδιαστεί για να προσομοιάσει αυτό που βλέπουν οι χρήστες στο κινητό. Αυτό ήταν μια πρόκληση δεδομένου ότι τα YouTube Shorts, όπως το TikTok, προορίζονταν σε μεγάλο βαθμό για παρακολούθηση σε μικρότερες οθόνες smartphone.

    Η νέα λειτουργία παρακολούθησης Shorts θα απαιτεί μια έξυπνη τηλεόραση κατασκευής από το 2019 και αργότερα, μια νεότερη κονσόλα παιχνιδιών ή μια συσκευή streaming. Μπορείτε να βρείτε τα ίδια τα βίντεο στη κατηγορία Shorts στην αρχική σελίδα της εφαρμογής YouTube ή στη σελίδα καναλιού ενός δημιουργού.

    Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, η εταιρεία παρουσίασε λεπτομερώς τα διαφορετικά σχεδιαστικά πειράματα που ερεύνησε για να καταλήξει στην τελική ιδέα για τα Shorts στην τηλεόραση. Διαπιστώθηκε ότι τα βίντεο Shorts δεν φαίνονταν καλά στο συμβατικό πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο της εφαρμογής YouTube, το οποίο είχε πολύ μαύρο χώρο και στις δύο πλευρές του κατακόρυφου βίντεο. Εξέτασε επίσης μια μορφή στυλ "jukebox" που θα παρατάξει τρία Short δίπλα-δίπλα για να εκμεταλλευτεί πλήρως την οθόνη της τηλεόρασης χωρίς να αφήνει επιπλέον χώρο στα πλάγια. Αλλά αυτό δεν ήταν ιδανικό, μιας και ή η εμπειρία δεν ήταν μόνο μπερδεμένη, αλλά παρέκκλινε και από το πώς προορίζονται να προβάλλονται τα Shorts — ένα προς ένα.

    Η σχεδίαση στην οποία τελικά επελέγη, είναι μια προσαρμοσμένη επιλογή που προσπαθεί να γεμίσει καλύτερα τις πλευρές του βίντεο με ένα θολό φόντο με δείγματα χρώματος και ένα περίγραμμα γύρω από το βίντεο που μοιάζει με την οθόνη ενός smartphone. Στη συνέχεια εξέλιξε περαιτέρω αυτήν τη μορφή για να προσθέσει περισσότερη λειτουργικότητα στο πλάι του βίντεο, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με τον δημιουργό, τον ήχο που χρησιμοποιείται στο βίντεο και κουμπιά αντίχειρες προς τα πάνω και προς τα κάτω. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να εμφανιστούν κάνοντας κλικ στο δεξί κουμπί του τηλεχειριστηρίου.

    Σε αυτήν την αρχική έκδοση, οι θεατές μπορούν να εγγραφούν στο κανάλι ενός δημιουργού εκτός από το να δηλώσουν αν τους αρέσει ή όχι το βίντεο μετά την προβολή. Η εταιρεία σχεδιάζει να εισαγάγει περισσότερα χαρακτηριστικά με την πάροδο του χρόνου.

    Όταν παρακολουθείτε Shorts, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο για να ξεκινήσετε ή να σταματήσετε την αναπαραγωγή του βίντεο κάνοντας κλικ απευθείας στο short ή χρησιμοποιώντας τα κουμπιά Αναπαραγωγή και Παύση από το τηλεχειριστήριο. Το Short θα συνεχίσει να παίζει μέχρι να προχωρήσετε στο επόμενο Short. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά πάνω και κάτω στο τηλεχειριστήριο για να μετακινηθείτε στο επόμενο βίντεο ή να επιστρέψετε σε ένα προηγούμενο Short.

    Η εταιρεία σημείωσε ότι ήταν ασυνήθιστο για τους καταναλωτές να προτιμούν να χρησιμοποιούν το τηλεχειριστήριο για να μετακινούνται στα βίντεο Shorts, καθώς συνήθως η παρακολούθηση βίντεο στην τηλεόραση είναι περισσότερο μια χαλαρή εμπειρία. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, διαπιστώθηκε ότι οι θεατές ήθελαν να ελέγχουν με μη αυτόματο τρόπο ποιο Short έπαιζε ή ποιο παραλείπουν, όπως θα έκαναν στο κινητό.

     

     


    Πηγή
    Φωτογραφία: YouTube
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.