Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι διαδικτυακές πλατφόρμες περιεχομένου στην Ε.Ε., είναι πλέον υποχρεωμένες να αφαιρούν τρομοκρατικό περιεχόμενο

    Το Facebook, η Google και το Twitter πλέον έχουν μια ώρα καιρό από τη στιγμή της γνωστοποίησης τους, για να καταργήσουν το επισημασμένο τρομοκρατικό περιεχόμενο που διαδίδεται στις πλατφόρμες τους διαφορετικά κινδυνεύουν με πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Ο κανονισμός της ΕΕ για το τρομοκρατικό περιεχόμενο, ψηφίστηκε το 2021 και τίθεται σε ισχύ την σήμερα. Επιδιώκει να καταπολεμήσει την τρομοκρατική προπαγάνδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε viral ζωντανές ροές φρικιαστικών επιθέσεων, όπως οι πυροβολισμοί στο τέμενος του Christchurch στη Νέα Ζηλανδία το 2019.

    Οι δημόσιες αρχές, όπως η αστυνομία, τα υπουργεία Εσωτερικών και η Europol μπορούν πλέον να απαιτούν από μια πλατφόρμα ή υπηρεσίες cloud για την αφαίρεση συγκεκριμένων αναρτήσεων, μουσικής, ζωντανών ροών, φωτογραφιών και βίντεο που υποκινούν τη βία και εξυμνούν τρομοκρατικές επιθέσεις. Η προώθηση τρομοκρατικών ομάδων και οδηγίες για τον τρόπο διάπραξης μιας επίθεσης θα απαγορεύονται επίσης στο διαδίκτυο. Οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την Ουγγαρία μέχρι την Πολωνία, μπορεί να πει σε μια εταιρεία να αφαιρέσει τρομοκρατικό περιεχόμενο σε ολόκληρη την ένωση.

    Οι ψηφιακές εταιρείες θα έχουν μια ώρα για να συμμορφωθούν και θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα ανέβει ξανά παρόμοιο περιεχόμενο. Οι χρήστες θα ενημερωθούν ότι το περιεχόμενό τους έχει διαγραφεί και μπορούν να αμφισβητήσουν την απόφαση.

    Εάν οι εταιρείες τεχνολογίας αποτυγχάνουν τακτικά να αντιμετωπίσουν το τρομοκρατικό περιεχόμενο, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμο έως και 4 τοις εκατό των παγκόσμιων εσόδων τους.

    Ο νόμος έχει επικριθεί από ακτιβιστές ψηφιακών δικαιωμάτων που ανησυχούν ότι η αυστηρή προθεσμία και οι περιορισμένες εγγυήσεις θα μπορούσαν να καταπνίξουν την ελευθερία του λόγου.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.