Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι ΗΠΑ είναι «πολύ πίσω» από την Κίνα στον αγώνα του 5G, σύμφωνα με τον πρώην διευθύνων σύμβουλο της Google

    Η στάση της κυβέρνησης των ΗΠΑ έχει αφήσει τη χώρα «πολύ πίσω» από την Κίνα στον αγώνα της τεχνολογίας 5G, δήλωσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Eric Schmidt, καθώς προέτρεψε την Ουάσιγκτον να εντείνει τις επενδύσεις στην τεχνολογία του διαδικτύου επόμενης γενιάς.

    Γράφοντας σε ένα άρθρο στην Wall Street Journal, ο Schmidt και ο Graham Allison, καθηγητής διακυβέρνησης στο Χάρβαρντ, δήλωσαν ότι η Αμερική είναι «πολύ πίσω σε σχεδόν κάθε διάσταση του 5G ενώ άλλα έθνη - συμπεριλαμβανομένης της Κίνας - τρέχουν μπροστά».

    Οι συγγραφείς προέτρεψαν την κυβέρνηση Biden να καταστήσει το 5G «εθνική προτεραιότητα». Διαφορετικά, είπαν, «η Κίνα θα κατέχει το μέλλον 5G».

    «Το βήμα προς τις πραγματικές ταχύτητες 5G θα οδηγήσει σε ανάλογες ανακαλύψεις σε αυτόνομα οχήματα, εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας, όπως το metaverse, και άλλους τομείς που δεν έχουν ακόμη εφευρεθεί», έγραψαν οι Schmidt και Allison. «Αφθονούν οι εφαρμογές που θα μπορούσαν να ωφελήσουν τις υπηρεσίες πληροφοριών μιας χώρας και να ενισχύσουν τις στρατιωτικές της ικανότητες».

    Οι Schmidt και Allison κατηγόρησαν επίσης τις ΗΠΑ ότι υστερούν σε διάφορους τομείς. Είπαν ότι η μέση ταχύτητα λήψης 5G της Κίνας είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή των ΗΠΑ. Η μέση ταχύτητα λήψης της Κίνας ήταν λίγο πάνω από 299 megabits ανά δευτερόλεπτο το τρίτο τρίμηνο του 2021 έναντι 93,73 megabits ανά δευτερόλεπτο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Speedtest, μια εταιρεία που μετρά τις ταχύτητες Διαδικτύου.

    «Η ταχύτητα του κινητού Διαδικτύου είναι μια κεντρική πρόοδος του 5G, η οποία επιτρέπει έναν νέο τομέα πρωτοποριακών εφαρμογών με ισχυρές οικονομικές επιπτώσεις και επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια», δήλωσαν οι Allison και Schmidt. Οι συγγραφείς είπαν επίσης ότι η Huawei, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Κίνας, εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά «αν και οι αμερικανικές κυρώσεις έχουν πλήξει τη Huawei».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.