Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι Χάρτες Google αλλάζουν: Η Generative AI τροφοδοτεί νέα δυνατότητα αναζήτησης

      Η Google πειραματίζεται με μεγάλα γλωσσικά μοντέλα για να βοηθήσει τους χρήστες να ανακαλύψουν περισσότερα μέρη

    Το Google Maps κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός στην τοπική εξερεύνηση με την ενσωμάτωση της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης (Generative AI), αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες ανακαλύπτουν εστιατόρια, καταστήματα και κρυμμένα διαμάντια. Αξιοποιώντας το τεράστιο σύνολο δεδομένων της με πάνω από 250 εκατομμύρια τοποθεσίες και τις γνώσεις μιας κοινότητας χρηστών 300 εκατομμυρίων, το Google Maps προσφέρει πλέον εξατομικευμένες συστάσεις μέσω μιας διαισθητικής, διαλογικής εμπειρίας αναζήτησης.

     

    Παραδοσιακά, οι Χάρτες Google διακρίνονταν για την καθοδήγηση των χρηστών από το σημείο Α στο σημείο Β. Αυτή η τελευταία καινοτομία, ωστόσο, σηματοδοτεί μια σημαντική στροφή προς τη μετατροπή της πλατφόρμας σε ένα ισχυρό "εργαλείο αναζήτησης για την ανακάλυψη νέων τόπων". Αξιοποιώντας τη δύναμη των γεννητικών προ-εκπαιδευμένων μετασχηματιστών (LLM), οι Χάρτες Google μπορούν πλέον να αναλύουν τις αξιολογήσεις των χρηστών, τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες των επιχειρήσεων για να επιμεληθούν συστάσεις προσαρμοσμένες στις ατομικές προτιμήσεις.

     

    Φανταστείτε να σχεδιάζετε μια απόδραση το Σαββατοκύριακο γεμάτη με μοναδικά ευρήματα. Αντί να πληκτρολογήσετε απλώς "καταστήματα vintage κοντά μου", μπορείτε τώρα να ρωτήσετε το Google Maps: "Πού μπορώ να βρω μερικά κρυμμένα καταστήματα vintage με ωραία ατμόσφαιρα;". Η μηχανή τεχνητής νοημοσύνης, οπλισμένη με πλούσιο περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες και λεπτομερείς πληροφορίες για τις επιχειρήσεις, θα σας προτείνει μέρη που ταιριάζουν απόλυτα με τα ενδιαφέροντά σας, ξεπερνώντας την απλή εγγύτητα. Περιμένετε μια αλληλεπίδραση που μοιάζει με chatbot, όπου οι Χάρτες συμμετέχουν ενεργά σε μια συζήτηση για να κατανοήσουν τις ανάγκες σας και να σας προτείνουν το τέλειο σημείο.

     

    Επί του παρόντος, μόνο η ειδική κοινότητα συνεργατών του Google Maps, γνωστή ως "Τοπικοί Οδηγοί", έχει πρόσβαση σε αυτή την αναζήτηση με τεχνητή νοημοσύνη. Αυτή η αρχική φάση επιτρέπει στην Google να συλλέξει πολύτιμα σχόλια και να διασφαλίσει την υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας πριν από την ευρύτερη υιοθέτηση.

     

    Παρόλο που παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το πλήρες εύρος των δυνατοτήτων και την παγκόσμια διαθεσιμότητα, αυτή η αρχική ενσωμάτωση σηματοδοτεί ένα μετασχηματιστικό βήμα προς ένα μέλλον με τεχνητή νοημοσύνη για τους Χάρτες Google. Ο τρόπος με τον οποίο εξερευνούμε και ανακαλύπτουμε μέρη πρόκειται να γίνει δραματικά πιο εξατομικευμένος και ελκυστικός, ανοίγοντας συναρπαστικές δυνατότητες τόσο για τους χρήστες όσο και για τις επιχειρήσεις.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.