Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Πολλές εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης ενδέχεται να εξαφανιστούν από το App Store της Apple στην Κίνα

      Η κινεζική κυβέρνηση αναγκάζει την Apple να αφαιρέσει εφαρμογές από το κατάστημα της

    Η τελευταία ανησυχία της Apple στην Κίνα δεν αφορά τα τηλέφωνά της, αλλά τις εφαρμογές που τρέχουν σε αυτά. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Apple έχει συναντηθεί με Κινέζους αξιωματούχους τους τελευταίους μήνες για να συζητήσουν νέους κανόνες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την εταιρεία να καταστήσει διαθέσιμες στο App Store της αρκετές εφαρμογές, ειδικά αυτές από δυτικές χώρες. Οι Κινέζοι αξιωματούχοι θέλουν η Apple να απαγορεύσει τις μη καταχωρημένες ξένες εφαρμογές στη χώρα, μια κίνηση που η Apple ανησυχεί ότι θα επηρεάσει αρνητικά τους εγχώριους χρήστες της, οι οποίοι αποτελούν το 20% της πελατειακής βάσης της εταιρίας παγκόσμια.

     

    Επί του παρόντος, οι Κινέζοι χρήστες iPhone μπορούν να κατεβάζουν δημοφιλείς δυτικές εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το YouTube, το WhatsApp, το Instagram και το X, παρόλο που η πρόσβαση στο διαδίκτυο σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης είναι αποκλεισμένη στη χώρα., ενώ πρέπει να χρησιμοποιούν ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN) για να συνδεθούν στις εφαρμογές. Παράλληλα, η Κίνα απαγορεύει τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση των VPN. (:hehe:)

     

    Κατά την τελευταία δεκαετία, οι εφαρμογές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να έχουν ανακτηθεί περισσότερες από 170 εκατομμύρια φορές στη χώρα, με το X (πρώην Twitter) να έχει χρησιμοποιηθεί από Κινέζους πολίτες για την ανταλλαγή πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων βίντεο από τις διαμαρτυρίες κατά των περιορισμών του Covid στην Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους.

     

    Χάρη στους νέους κανόνες που ξεκινούν τον Ιούλιο, η Apple δεν θα είναι πλέον σε θέση να προσφέρει εφαρμογές στο App Store της, εκτός εάν έχουν καταχωρηθεί επίσημα στην κινεζική κυβέρνηση. Η Κίνα έχει επίσης αυστηρές απαιτήσεις μεταφοράς δεδομένων και λογοκρισίας για τις εφαρμογές στη χώρα, οπότε είναι απίθανο πολλοί δημιουργοί εφαρμογών να καταχωρίσουν τις εφαρμογές τους λόγω έλλειψης επιθυμίας συμμόρφωσης με αυτούς τους κανονισμούς. Εάν μια εφαρμογή επιλέξει να μην εγγραφεί στη χώρα, τότε η Apple θα πρέπει να την αφαιρέσει από το κινεζικό App Store ή ενδεχομένως να αντιμετωπίσει νομικές κυρώσεις από την κυβέρνηση.

     

    Η Apple έχει στο παρελθόν αφαιρέσει εφαρμογές από το App Store της στη χώρα κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων βιντεοπαιχνιδιών το 2020 που δεν είχαν κυβερνητική άδεια λειτουργίας στη χώρα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Shutterstock / nikkimeel
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.