Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Συμφωνία για καλώδιο δεδομένων οπτικών ινών μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας για σύνδεση της Ευρώπης με την Ασία

    Η Ελλάδα και η Σαουδική Αραβία συμφώνησαν την Τρίτη επί της αρχής για τη δημιουργία μιας κοινής επιχείρησης για την τοποθέτηση καλωδίου δεδομένων οπτικών ινών που θα συνδέει την Ευρώπη με την Ασία.
    Το "East to Med data Corridor", ένα υποθαλάσσιο και χερσαίο καλώδιο δεδομένων, θα αναπτυχθεί από το MENA HUB, που ανήκει στην STC της Σαουδικής Αραβίας και στην ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και δορυφορικών εφαρμογών TTSA. Η δημόσια εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας (ΔΕΗ) και ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος της Κύπρου CYTA, θα έχουν επίσης μερίδιο στο έργο, εν αναμονή των τελικών εταιρικών εγκρίσεων, δήλωσε χωρίς να θέλει να κατονομαστεί, Έλληνας διπλωμάτης. Το οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας αναμένεται μέχρι τον Ιούλιο, για να ξεκινήσει το έργο το φθινόπωρο και να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2025.

    Το καλώδιο, το οποίο θα συνδέει χρήστες από την Ιταλία μέχρι τη Σιγκαπούρη, θα κοστίσει περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ.

    Η συντηρητική κυβέρνηση της Ελλάδας έχει θέσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό προτεραιότητα από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της το 2019, ένα χρόνο μετά την έξοδο της Ελλάδας από το μεγαλύτερο οικονομικό πρόγραμμα διάσωσης στην ιστορία.

    Ένα μεγάλο μέρος των περίπου 30 δισεκατομμυρίων ευρώ σε επιχορηγήσεις και φθηνά δάνεια που διατέθηκαν στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης μετά την πανδημία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δαπανηθεί για υποδομές 5G και οπτικών ινών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.