Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Τίτλοι τέλους για το Google Hangouts, ίσως την τελευταία καλή ευκαιρία της Google να ανταγωνιστεί το iMessage

    Το Google Hangouts έχει προγραμματιστεί για "σφάξιμο" σήμερα. Η εφαρμογή πετάει έξω μεμονωμένα άτομα από την υπηρεσία από τον Ιούλιο, αλλά τα τελευταία απομεινάρια του Hangouts, της εφαρμογής Ιστού, θα κλείσουν σήμερα. Για μια σύντομη περίοδο, το Hangouts ήταν η καλύτερη, πιο φιλόδοξη, πιο δημοφιλής προσπάθεια ανταλλαγής μηνυμάτων της Google, αλλά μετά από 5 δισεκατομμύρια λήψεις, η Google αποφάσισε να προχωρήσει χωρίς αυτή. Ο πλησιέστερος συγγενής του Hangout, το Google Chat, θα πρέπει να έχει εισάγει αυτόματα όλα τα μηνύματα και τις επαφές σας μέχρι τώρα, αλλά η νέα υπηρεσία είναι μια απλή σκιά του αρχικού σχεδίου για το Hangouts.

    Το κλείσιμο του Hangouts είναι το τελευταίο κεφάλαιο στο χάος των εφαρμογών μηνυμάτων της Google. Το Google Talk κυκλοφόρησε πριν από 17 χρόνια και η Google δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική πλατφόρμα μηνυμάτων μέχρι σήμερα. Ένας από τους λόγους που δεν προτιμάει ο κόσμος τις εφαρμογές συνομιλίας της Google, είναι και το γεγονός ότι καμία εφαρμογή δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και γενικότερα η Google "σκοτώνει" τις εφαρμογές της πριν χάσουν το πάτημά τους στους χρήστες και πολύ πριν έρθει το πραγματικό τέλος ζωής της. 

    Το Hangouts ήταν η καλύτερη, πιο ολοκληρωμένη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων της εταιρείας και χρησίμευε ως εξαιρετική εναλλακτική λύση στο iMessage, και καμία από τις δεκάδες άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που παρήγαγε η εταιρεία δεν μπορεί να την πλησιάσει. Το πιο λυπηρό με τον τερματισμό του Hangouts από την Google είναι ότι μόλις τώρα, το 2022, η εταιρεία συνειδητοποιεί ότι ο ανταγωνισμός με το iMessage είναι πιθανώς μια καλή ιδέα.

    Μέσα στο iMessage, η Apple "ντροπιάζει" τους χρήστες Android εμφανίζοντας τα μηνύματά τους με πράσινες φυσαλίδες αντί για τις μπλε φυσαλίδες του iMessage και η νεολαία προφανώς ακολουθεί το παράδειγμα της Apple και κριτικάρουν τους άλλους για την επιλογή του τηλεφώνου τους. Η Google βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με μια πραγματικότητα όπου η Wall Street Journal δημοσιεύει άρθρα σχετικά με το πώς το "Teens Dread the Green Text Bubble" και ο ποπ σταρ Drake γράφει τραγούδια που μπαίνουν στο top100 του Billboard για την εσωτερική λειτουργία του iMessage. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι ένα εκπληκτικό 87% των εφήβων των ΗΠΑ να έχουν iPhone τώρα, και όλα αυτά επειδή η Google δεν θεωρούσε τα μηνύματα σημαντικά.


    Πηγή
    Φωτογραφία: arstechnica.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.