Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Bing σταματά τη λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης στην Κίνα επικαλούμενo τοπικούς νόμους

    Η υπηρεσία αναζήτησης της Microsoft,  Bing, είπε ότι ανέστειλε τη λειτουργία προτάσεων αυτόματης συμπλήρωσης στην Κίνα για να συμμορφωθεί με την κινεζική νομοθεσία, ενώ ορισμένοι χρήστες στη χώρα είπαν ότι δεν μπορούν να συνδεθούν σε αυτή.
    Μέχρι την Παρασκευή, ο ιστότοπος της Bing στην Κίνα είχε μια ειδοποίηση που έλεγε ότι «χρειάστηκε από την αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία να αναστείλει τη λειτουργία αυτόματης πρότασης αναζήτησης στην ηπειρωτική Κίνα για 30 ημέρες» σύμφωνα με τους κινεζικούς νόμους. Δεν εξήγησε πώς οι νόμοι ρύθμιζαν τη λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης. Από την Πέμπτη, ορισμένοι χρήστες του Bing που εδρεύουν στην Κίνα διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να ανοίξουν τον ιστότοπο της μηχανής αναζήτησης, αν και σε άλλους λειτουργούσε κανονικά.

    Το Bing - η τελευταία μεγάλη ξένη μηχανή αναζήτησης που λειτουργεί στην Κίνα μετά την απομάκρυνση της μηχανής αναζήτησής της Google από τη χώρα το 2010 - δεν ήταν ακόμη διαθέσιμη για ορισμένους χρήστες την Παρασκευή σε τουλάχιστον εννέα επαρχίες και περιοχές όπως το Πεκίνο, το Γκουανγκντόνγκ, το Χουμπέι, η Σαγκάη και το Σιτσουάν, σύμφωνα με ελέγχους που διενήργησε η Wall Street Journal. Η διακοπή της υπηρεσίας της Bing είναι ο πιο πρόσφατος πονοκέφαλος για τη Microsoft στην Κίνα, όπου ο Αμερικανός τεχνολογικός κολοσσός έχει όλο και περισσότερους "πονοκεφάλους" με την Κινέζικη κυβέρνηση, μιας και φέτος καθώς το Πεκίνο εντείνει τον έλεγχο του διαδικτυακού περιεχομένου.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.