Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Chess.com απαγορεύτηκε στη Ρωσία

    Χθες, απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο Chess.com, από τη ρωσική κυβερνητική υπηρεσία Roscomnadzor, την «Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας Επικοινωνιών, Τεχνολογίας Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης». Η Roscomnadzor είναι υπεύθυνη για τη λογοκρισία στη Ρωσία.

    Από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου, η Roscomnadzor έχει απαγορεύσει εκατοντάδες ιστότοπους όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram, το Google News, το BBC News, το NPR και η Διεθνής Αμνηστία.

    Σύμφωνα με το Roscomnadzor, στόχος τους είναι να μπλοκάρουν δύο σελίδες, τις "On The Invasion of Ukraine" που περιγράφει την πολιτική και τις ενέργειές του δικτυακού τόπου chess.com σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και απευθύνει και συχνές ερωτήσεις πάνω στο θέμα και την "Ukrainian Chess Players In Times Of War" που είναι ένα κομμάτι συνέντευξης από Ουκρανούς σκακιστές για τις συνθήκες και τις απόψεις τους κατά τις πρώτες μέρες του πολέμου.

    Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο Chess.com, επειδή χρησιμοποιούνται ασφαλείς ιστοσελίδες https,η Roscomnadzor δεν μπορεί να απαγορεύσει τη πρόσβαση σε αυτές τις μεμονωμένες σελίδες άρα έχει απαγορεύσει ολόκληρο τον ιστότοπο Chess.com. Τα μέλη της σελίδας αναφέρουν ότι οι εφαρμογές του Chess.com δεν επηρεάζονται. Ο δικτυακός τόπος κλείνει την ανακοίνωσή του λέγοντας ότι ευχαρίστως ενθαρρύνει τα μέλη τους από τη Ρωσία να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στο Chess.com χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές τους ή οποιαδήποτε από τις πολλές εξαιρετικές υπηρεσίες VPN που είναι τόσο απαραίτητες στη Ρωσία.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.