Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Facebook και το Instagram θα παρέχουν επαλήθευση επί πληρωμή ενώ το Twitter θα χρεώνει για 2FA με SMS

      Ο Mark Zuckerberg καθιερώνει χρέωση για το μπλε σηματάκι, ενώ το Twitter περιορίζει το 2FA μέσω SMS μόνο σε συνδρομητές

    Οι χρήστες του Facebook και του Instagram θα πρέπει σύντομα να πληρώνουν για να επαληθεύονται στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς η Meta ακολουθεί τα βήματα της αντίπαλης πλατφόρμας Twitter.

    Ο Mark Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος της Meta, ανακοίνωσε σε ανάρτηση στο Facebook την Κυριακή ότι η υπηρεσία θα ξεκινήσει να λειτουργεί για πρώτη φορά στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αργότερα αυτή την εβδομάδα και θα κοστίζει 11,99 δολάρια το μήνα στο διαδίκτυο ή 14,99 δολάρια στο iOS και το Android.

    Ο Zuckerberg δήλωσε ότι εκτός από ένα μπλε σήμα η υπηρεσία θα προσφέρει "επιπλέον προστασία από πλαστοπροσωπία", βελτιωμένη εμβέλεια για τους επαληθευμένους χρήστες και άμεση πρόσβαση στην υποστήριξη πελατών.

    Σε ανάρτηση στο blog της, η Meta δήλωσε ότι θα βασίζεται σε κυβερνητικά έγγραφα ταυτότητας για την απόδειξη της ταυτότητας των επαληθευμένων λογαριασμών, ώστε να αποφεύγονται περιπτώσεις λογαριασμών που υποδύονται ανθρώπους και εμπορικά σήματα - όπως συνέβη όταν το Twitter ξεκίνησε αρχικά την επί πληρωμή υπηρεσία επαλήθευσης. Οι λογαριασμοί πρέπει επίσης να έχουν ιστορικό δημοσιεύσεων και οι χρήστες πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών. Η υπηρεσία δεν θα είναι διαθέσιμη σε επιχειρήσεις σε αυτό το στάδιο, δήλωσε η Meta.

    Η αυξημένη ορατότητα των αναρτήσεων από επαληθευμένους χρήστες θα "εξαρτάται από το υπάρχον μέγεθος του κοινού ενός συνδρομητή και το θέμα των αναρτήσεων", δήλωσε η εταιρεία. Όσοι έχουν μικρότερο κοινό μπορεί να δουν μεγαλύτερο αντίκτυπο.

    Η εταιρεία δήλωσε ότι θα προσφέρει επίσης "αποκλειστικά αυτοκόλλητα" στις ιστορίες του Facebook και του Instagram και στα reels του Facebook.

    Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Elon Musk, απάντησε στην είδηση με ένα tweet λέγοντας ότι ήταν "αναπόφευκτο" η Meta να ακολουθήσει το Twitter.

     

    Το Twitter περιορίζει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων SMS σε λογαριασμούς επί πληρωμή
    Το Twitter ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα παρέχει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων μέσω SMS μόνο στους χρήστες που είναι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία Twitter Blue αξίας 8 δολαρίων το μήνα από τις 20 Μαρτίου.

    Η εταιρεία παρέχει επί του παρόντος δωρεάν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων μέσω εφαρμογών τρίτων και ενός κλειδιού ασφαλείας, τα οποία θεωρούνται πιο ασφαλή από τα συστήματα που βασίζονται σε SMS. Εάν οι λογαριασμοί μη συνδρομητών που χρησιμοποιούν έλεγχο ταυτότητας SMS δεν αλλάξουν πριν από την προθεσμία, το Twitter δήλωσε ότι θα απενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για τον εν λόγω λογαριασμό. Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτεταμένες παραβιάσεις λογαριασμών τον επόμενο μήνα, εάν δεν κάνουν τη μετάβαση.

    Η τελευταία έκθεση διαφάνειας του Twitter πριν από την εξαγορά από τον Musk δείχνει ότι από τον Δεκέμβριο του 2021, αν και μόλις το 2,6% των ενεργών λογαριασμών του Twitter χρησιμοποιεί έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, το 74,4% αυτών χρησιμοποιεί SMS ως μέθοδο ελέγχου ταυτότητας.

    Ο Musk ισχυρίστηκε ότι το Twitter "εξαπατήθηκε" με 60 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από πλαστά μηνύματα ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων. Υποστήριξε ξεχωριστά ένα tweet που ισχυριζόταν ότι οι απάτες γίνονταν από εταιρείες τηλεπικοινωνιών που είχαν δημιουργήσει λογαριασμούς bot για να τρέξουν τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων για να έχουν έσοδα από τα μηνύματα κειμένου από το Twitter.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Dado Ruvić/Reuters
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.