Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Gmail θα κλειδώσει σημαντικές ρυθμίσεις πίσω από έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων

      Οι αλλαγές στην προώθηση ή τα φίλτρα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα απαιτούν σύντομα 2FA επαλήθευση

    Μέχρι τώρα, το Gmail ζητάει τα διαπιστευτήριά σας μόνο κατά την αρχική σύνδεση, και αυτή η περίοδος σύνδεσης μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες. Αυτό δεν είναι τόσο ασφαλές, οπότε σύντομα το Gmail θα αρχίσει να αποστέλλει προκλήσεις για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) εάν προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε οποιεσδήποτε "ευαίσθητες" ρυθμίσεις, ακόμη και όταν είστε ήδη συνδεδεμένοι.

     

    Οι νέες προστατευτικές ρυθμίσεις αφορούν τα φίλτρα, την προώθηση λογαριασμών και το IMAP. Σύντομα, η περιέργειά σας σε οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές θα εκκινήσει σε μια προτροπή 2FA "Βεβαιωθείτε ότι είστε εσείς" και θα πρέπει να περάσετε την πρόκληση από το τηλέφωνό σας. Αν αυτή η πρόκληση 2FA αποτύχει ή δεν απαντηθεί, θα εμφανιστεί ένα έντονο κόκκινο αναδυόμενο παράθυρο "Κρίσιμη ειδοποίηση ασφαλείας" που θα σας ειδοποιεί για την απόπειρα σε όλες τις αξιόπιστες συσκευές σας.

     

    Αυτό το αναδυόμενο παράθυρο ασφαλείας αφορά την προσπάθεια να σταματήσουν οι επιτιθέμενοι που έχουν παραβιάσει το λογαριασμό σας. Εάν κάποιος κλέψει το φορητό σας υπολογιστή ή ενεργοποιηθεί μια κακόβουλη εφαρμογή απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας και είστε ήδη συνδεδεμένοι στο Gmail, το αναδυόμενο παράθυρο θα πρέπει τουλάχιστον να κρατήσει τον επιτιθέμενο μακριά από τις χειρότερες ρυθμίσεις.

     

    Τα φίλτρα αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια, δεδομένου ότι πολλοί άλλοι ιστότοποι σας ειδοποιούν για αγορές και ευαίσθητες αλλαγές στο λογαριασμό σας με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένα συνηθισμένο πρώτο βήμα σε μια επίθεση είναι η απόκρυψη αυτών των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ένα φίλτρο. Η προώθηση και το IMAP αντιγράφουν και τα δύο τα εισερχόμενα email σας σε άλλα μέρη και θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε άτομα να σας κατασκοπεύουν αθόρυβα ή να κλέβουν διαπιστευτήρια.

     

    Η εφαρμογή αυτής της λειτουργίας ξεκίνησε χθες και θα χρειαστεί 15 ημέρες για να επεκταθεί σε όλους τους προσωπικούς λογαριασμούς και τους επαγγελματικούς λογαριασμούς "ταχείας απελευθέρωσης". Για τους επί πληρωμή χρήστες του Workspace στην πιο αργή ρύθμιση "Scheduled release", η τριήμερη εφαρμογή θα ξεκινήσει στις 6 Σεπτεμβρίου.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Smartprix
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.