Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Gmail τελειώνει τη βασική προβολή HTML το επόμενο έτος

      Η Google θα καταργήσει την απλούστερη, ταχύτερη διεπαφή του Gmail

    Καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις συνεχίζουν να αναδιαμορφώνουν την online εμπειρία μας, απομακρυνόμαστε περισσότερο από την πρώιμη εποχή του διαδικτύου. Η Google, ειδικότερα, έχει την τάση να σκοτώνει πράγματα που έχουν αρχίσει να ξεπεραστεί, αναζητώντας πάντα την επόμενη καινοτομία που μπορεί να κάνει θραύση. Τώρα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διακόπτει την προβολή Basic HTML για το Gmail στις αρχές του επόμενου έτους.

     

    Όπως αναφέρθηκε στο YCombinator και αναλύθηκε περαιτέρω σε ένα άρθρο του TenFourFox Development με ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου, η προβολή Basic HTML του Gmail για μη υποστηριζόμενα προγράμματα περιήγησης καταργείται τον Ιανουάριο του 2024. Μετά από αυτή την ημερομηνία, το Gmail θα φορτώνει μόνο στην προβολή Standard στην επιφάνεια εργασίας και στον κινητό ιστό, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα περιήγησης ή τις προηγούμενες ρυθμίσεις σας.

     

    Η λειτουργία Basic HTML του Gmail, η οποία μέχρι τώρα παρείχε πρόσβαση σε μια προηγούμενη έκδοση του Gmail που είχε αντικατασταθεί από πιο σύγχρονες εκδόσεις εδώ και μια δεκαετία, προτιμήθηκε ιδιαίτερα για την απλοποιημένη και ταχύτερη εμπειρία της σε σύγκριση με τις πιο πλούσιες σε χαρακτηριστικά εκδόσεις του Gmail. Το άρθρο στο TenFourFox Development τόνισε ότι υπάρχουν ήδη αναφορές για δυσκολίες στη ρύθμιση της λειτουργίας Basic HTML, ακόμη και πριν από την επίσημη ημερομηνία απόσυρσης του κώδικα.

     

    Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτήν, η προβολή Basic HTML είναι μια απλουστευμένη έκδοση του τυπικού περιβάλλοντος εργασίας του Gmail, σχεδιασμένη για να είναι ταχύτερη και πιο προσιτή, ειδικά σε πιο αργές συνδέσεις στο διαδίκτυο και σε παλαιότερα προγράμματα περιήγησης ιστού. Παρέχει βασικές λειτουργίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επιτρέποντας στους χρήστες να στέλνουν, να λαμβάνουν και να οργανώνουν τα μηνύματά τους, αλλά στερείται πολλών χαρακτηριστικών και βελτιώσεων που βρίσκονται στην πλήρη εμπειρία του Gmail.

     

    Τα θέματα προσβασιμότητας βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων, καθώς αρκετοί χρήστες, ιδίως όσοι βασίζονται σε προγράμματα ανάγνωσης οθόνης, σε πιο αργές συνδέσεις, σε παλαιότερες συσκευές ή σε προγράμματα περιήγησης όπως το TenFourFox, έχουν βρει ότι η έκδοση Basic HTML είναι μια πιο φιλική προς το χρήστη επιλογή. Η επικείμενη διακοπή εγείρει ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον η τυπική διεπαφή του Gmail θα πληροί τα κορυφαία πρότυπα συμβατότητας προσβασιμότητας που απαιτούν ορισμένοι χρήστες και πώς θα επηρεάσει όσους χρησιμοποιούν παλαιότερα ή περιορισμένα συστήματα.

     

    Πέρα από τις άμεσες ανησυχίες για την εμπειρία του χρήστη και την προσβασιμότητα, η κατάργηση της προβολής Basic HTML ρίχνει φως σε ευρύτερες επιπτώσεις. Ορισμένοι χρήστες επικρίνουν τις εταιρείες τεχνολογίας επειδή δεν βελτιστοποιούν τις εφαρμογές ιστού για ταχύτητα και αποδοτικότητα, αναφέροντας ότι η πρόοδος της υπολογιστικής ισχύος θα έπρεπε ιδανικά να οδηγεί σε ταχύτερη φόρτωση εφαρμογών και ιστότοπων. Αυτό έρχεται σε αντιπαράθεση με την άποψη που παρουσιάζεται στο άρθρο του TenFourFox Development, το οποίο υποδηλώνει ότι η Google ενδέχεται να αποκλείει σκοπίμως χρήστες που είναι απίθανο να αξιοποιηθούν οικονομικά, επειδή δεν χρησιμοποιούν την πλήρη σουίτα προϊόντων και υπηρεσιών της Google.

     

    Ενώ οι συζητήσεις σχετικά με τον περιορισμό των επιλογών των χρηστών από το Gmail και την ανάληψη του ελέγχου συνεχίζονται, άλλοι υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή είναι πιο πιθανό να αποτελεί μια στρατηγική απόφαση της Google να διατηρεί και να ενημερώνει λιγότερες εκδόσεις της πλατφόρμας. Η πιθανότητα να δημιουργήσουν τρίτοι προγραμματιστές εναλλακτικές λύσεις ή αντικαταστάσεις για τη λειτουργία Basic HTML παραμένει μια ελπίδα, αλλά δεν θα πρέπει να βασιστούμε σε αυτό.


    Πηγή
    Φωτογραφία: androidpolice.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.