Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Το Google Chrome υποστηρίζει πλέον τα Passkeys για όλους

      Συνεχίζεται η ώθηση προς την πρόσβαση χωρίς κωδικό πρόσβασης για τις Big Tech εταιρίες

    Το Passkeys, το πιο πρόσφατο πρότυπο βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας που θέλει να αντικαταστήσει τους κωδικούς πρόσβασης, είναι πλέον διαθέσιμο σε σταθερές εκδόσεις του Google Chrome σε επιτραπέζιους υπολογιστές και συσκευές Android.

    Ανακοινώνοντας την κυκλοφορία σε μια ανάρτηση ιστολογίου του Chromium, η Google επιβεβαίωσε την κοινή πεποίθηση στους τεχνολογικούς κύκλους ότι οι κωδικοί πρόσβασης είναι ευάλωτοι σε διαρροές δεδομένων, επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος και απλούς κωδικούς πρόσβασης με έντονη επαναχρησιμοποίηση αντί για αποθήκευση ισχυρών κωδικών πρόσβασης που δημιουργούνται σε έναν κωδικό πρόσβασης διευθυντής.

    Στο εξής, τα Passkeys στο Chrome στο Android θα συγχρονίζονται μέσω του Google Password Manager ή άλλων διαχειριστών κωδικών πρόσβασης που τα υποστηρίζουν.

    Τα Passkeys βρίσκονται δίπλα σε άλλες αρχές ασφαλείας που είτε συμπληρώνουν τους κωδικούς πρόσβασης είτε τους καταργούν εντελώς, όπως το Zero Trust, το οποίο περιλαμβάνει επίσης έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων. Είναι ήδη διαθέσιμα σε iPhone και iPad, έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία τους ενσωματωμένα στο iOS.

    Και ακριβώς όπως η ενσωμάτωση του iOS, το Google Chrome θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιείτε τα Passkeys που είναι αποθηκευμένα σε κοντινές κινητές συσκευές με αιτήματα σύνδεσης σε επιτραπέζιους υπολογιστές.

    Στην ανάρτηση ιστολογίου της ανακοίνωσής της, η Google ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι δυνατό λόγω των Passkeys που αναπτύσσονται σύμφωνα με τα «βιομηχανικά πρότυπα» που αναπτύχθηκαν παράλληλα με τη Συμμαχία FIDO και W3C, αν και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

    Το Chrome 108 σηματοδοτεί την πρώτη εμφάνιση κλειδιών πρόσβασης σε μια σταθερή έκδοση, αλλά, τα Passkeys ήταν διαθέσιμα από τον Οκτώβριο του 2022 στο Chrome Canary, την πειραματική έκδοση του προγράμματος περιήγησης της εταιρείας που έχει σχεδιαστεί για προγραμματιστές.

    Ένα μεγάλο μέρος της απήχησης των Passkeys είναι ο έλεγχος. Η εύκολη παρακολούθηση των Passkeys για τους λογαριασμούς χρήστη σας είναι σημαντική, για τον ίδιο λόγο που οι υπηρεσίες διαχείρισης κωδικών πρόσβασης έχουν αποκτήσει μεγάλη αποδοχή από το κοινό τα τελευταία χρόνια· διασφαλίζει ότι οι χρήστες μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς στο διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να μπορούν να ανακαλούν τα διαπιστευτήριά τους ελέγχου ταυτότητας .

    Για το σκοπό αυτό, όλοι οι κωδικοί πρόσβασης μπορούν πλέον να προβληθούν και να ταξινομηθούν στο Chrome για Windows και macOS.

    Οι προγραμματιστές ιστού πρέπει να εφαρμόσουν τη δημιουργία Passkeys με μη αυτόματο τρόπο, και παρόλο που πολλοί μπορεί να μην βλέπουν επί του παρόντος την επείγουσα ανάγκη να το κάνουν, η πρόσφατη συνειδητή ώθηση από διάφορες εταιρείες τεχνολογίας για την υποστήριξη της αποθήκευσης Passkeys μπορεί να αλλάξει την τάση από το 2023 και μετά.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Apple
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.