Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Google Domains κλείνει, τα περιουσιακά στοιχεία του πωλούνται και μεταφέρονται στο Squarespace

    Σε μια απροσδόκητη ανακοίνωση σήμερα, η Google Domains "κλείνει μετά από μια μεταβατική περίοδο", με την Squarespace να αναλαμβάνει την επιχείρηση και τα περιουσιακά στοιχεία της. Η Squarespace ανακοίνωσε σήμερα ότι "συνήψε οριστική συμφωνία αγοράς περιουσιακών στοιχείων με την Google, σύμφωνα με την οποία η Squarespace θα αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με την επιχείρηση Google Domains". Αυτό περιλαμβάνει "περίπου 10 εκατομμύρια domains που φιλοξενούνται στο Google Domains και κατανέμονται σε εκατομμύρια πελάτες".

    Η Google επικαλέστηκε "προσπάθειες για να οξύνουμε την εστίασή μας" στην πώληση της επιχείρησης καταχωρητών Google Domains, η οποία ξεκίνησε το 2014 ως μεγάλος υποστηρικτής του HTTPS και των top-level domains (TLDs) τον τελευταίο καιρό. Η υπηρεσία βγήκε από την beta έκδοση το 2022.

    Αυτό έχει νόημα στο πλαίσιο της προσπάθειας της Google να είναι πιο αποτελεσματική με τους πόρους και είναι τουλάχιστον καλύτερο από το κλείσιμο της υπηρεσίας χωρίς καθοδηγούμενη πορεία μετάβασης.

    "Η υποστήριξη μιας ομαλής μετάβασης για τους πελάτες κατά τους επόμενους μήνες, με τη βοήθεια της ομάδας Google Domains, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας. Η Squarespace μπορεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία αγοράς και διαχείρισης domains μαζί με την προσφορά άλλων εργαλείων που μπορεί να χρειάζονται αυτοί οι πελάτες για την ανάπτυξη της διαδικτυακής τους παρουσίας".

    MATT MADRIGAL, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής, MERCHANT SHOPPING της GOOGLE
     

    Ως καταχωρητής ονομάτων τομέα, η υπηρεσία της Google προσέφερε χαρακτηριστικά όπως η προστασία της ιδιωτικότητας του WHOIS χωρίς κόστος και DNSSEC με ένα κλικ (για την προστασία από επιθέσεις DNS spoofing και cache poison), ενώ παράλληλα εκμεταλλευόταν την ταχύτατη και αξιόπιστη υποδομή cloud της εταιρείας. Το Google Domains προσέφερε επίσης ένα απλό UI, και μένει να δούμε αν το Squarespace θα μπορέσει να προσφέρει την εμπειρία.

     

    Η Squarespace αναφέρει ότι "θα τιμήσει τις τιμές ανανέωσης όλων των υφιστάμενων πελατών της Google Domains για τουλάχιστον 12 μήνες μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής", η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2023. Ως εκ τούτου:

    Δεν υπάρχει άμεσος αντίκτυπος στον λογαριασμό σας στο Google Domains και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα αυτή τη στιγμή. Μόλις ληφθούν οι κανονιστικές εγκρίσεις και κλείσει η συναλλαγή, θα γίνετε πελάτης της Squarespace και το domain σας θα ανήκει και, μετά από μια μεταβατική περίοδο, θα το διαχειρίζεται η Squarespace.

    Η Google δημοσίευσε αυτό το έγγραφο υποστήριξης σήμερα, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν αργότερα. Το πιο αξιοσημείωτο σήμερα είναι πως η Squarespace "θα γίνει ο αποκλειστικός πάροχος domains για κάθε πελάτη που αγοράζει domain μαζί με τη συνδρομή Workspace απευθείας από τη Google για τουλάχιστον τρία χρόνια". Η Squarespace θα παρέχει επίσης υπηρεσίες χρέωσης και υποστήριξης στους πελάτες του Google Workspace που έχουν εγγραφεί για την υπηρεσία μέσω του Google Domains. Οι πελάτες θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αλλαγές στο λογαριασμό domains τους ανά πάσα στιγμή.


    Φωτογραφία: 9to5google.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.