Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το GOV.UK αφαιρεί το jQuery από την ιστοσελίδα του

    Το jQuery είναι ένα dependency μεγέθους περίπου 30 KiB που χρησιμοποιούν το σχεδόν το 84% των σελίδων για κινητές συσκευές το 2021 — και για καλό λόγο. Το jQuery ήταν ένα πολυεργαλείο σε μια εποχή που χρειαζόμασταν μια λύση για τη διαδραστικότητα των scripts των ιστοσελίδων με τρόπο που εξομαλύνει τις διαφορετικές υλοποιήσεις στοιχείων όπως ο χειρισμός συμβάντων, η επιλογή στοιχείων, τα στοιχεία κίνησης και ούτω καθεξής.

    Ο Ιστός είναι καλύτερος από το jQuery—όχι μόνο επειδή έχει μια τόσο απίστευτη χρησιμότητα, αλλά επειδή η πανταχού παρουσία του οδήγησε στο να γίνει αυτό που παρείχε μέρος της ίδιας της πλατφόρμας Ιστού.

    Έτσι λοιπόν, στην ερώτηση αν χρειαζόμαστε πραγματικά το jQuery σήμερα, το GOV.UK απάντησε με ένα ηχηρό «όχι». Τον Μάρτιο του 2022, ο Matt Hobbs ανακοίνωσε ότι το GOV.UK αφαίρεσε την εξάρτησή του από το jQuery. Αυτό είναι πολύ σημαντικό όσον αφορά την εμπειρία χρήστη, επειδή το GOV.UK παρέχει υπηρεσίες και πληροφορίες στο διαδίκτυο για το Ηνωμένο Βασίλειο σε μεγάλη κλίμακα και επειδή δεν έχουν όλοι καλούς υπολογιστές και καλή σύνδεση στο διαδίκτυο, πρέπει το GOV.UK να είναι λιτό και προσβάσιμο σε όλους.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.