Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Medium προσφέρει πρόσβαση σε "premium" instance του Mastodon ως προνόμιο για τα μέλη του

      H Medium ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδιά της γύρω από το Fediverse

    Η πλατφόρμα δημοσίευσης Medium ανοίγει το πρώτο της instance στο Mastodon, το me.dm, στα μέλη της, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Τον περασμένο μήνα, η Medium ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδιά της γύρω από το Fediverse - την ομάδα διασυνδεδεμένων διακομιστών που τροφοδοτεί μια σειρά από αποκεντρωμένες εφαρμογές ανοιχτού κώδικα, συμπεριλαμβανομένης της εναλλακτικής λύσης του Twitter, Mastodon και άλλων. Είπε ότι ήθελε να καταστήσει την πρόσβαση στο me.dm προνόμιο που περιλαμβάνεται στη συνδρομή στο Medium, προσφέροντας ένα χώρο για συγγραφείς και αναγνώστες να συζητούν το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στην πλατφόρμα του.

    Η εταιρεία εξήγησε τότε ότι αυτό θα δημιουργούσε μια ενδιαφέρουσα τοπική ροή - μια αναφορά στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες του Mastodon μπορούν να βλέπουν μια ειδική ροή μόνο των συζητήσεων που συμβαίνουν στη δική τους περίπτωση (διακομιστή), εκτός από εκείνες που συμβαίνουν ευρύτερα σε ομοσπονδιακούς διακομιστές (εκείνους τους διακομιστές για τους οποίους ο τοπικός τους διακομιστής γνωρίζει και με τους οποίους είναι συνδεδεμένος).

    Επιπλέον, το Medium δήλωσε ότι θα αντιμετωπίσει ορισμένες από τις προκλήσεις που σχετίζονται με την ένταξη στο Mastodon, διευκολύνοντας τους νεοεισερχόμενους να βρίσκουν τόσο τους ανθρώπους όσο και τα θέματα που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντά τους ως μέρος της ροής εισαγωγής.

    Αυτός είναι ένας τομέας που έχουν αρχίσει να εξερευνούν και άλλοι, καθώς στοχεύουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του αποκεντρωμένου ιστού. Την περασμένη εβδομάδα, για παράδειγμα, η εφαρμογή περιοδικών Flipboard ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει το δικό της instance στο flipboard.social για να εξερευνήσει παρόμοιες ανησυχίες. Η νέα εφαρμογή Mastodon Mammoth για κινητά που υποστηρίζεται από τη Mozilla διαθέτει επιπλέον τη λειτουργία onboarding που στοχεύει στην απλοποίηση της εγγραφής, μοιράζοντας προτάσεις για το ποιον να ακολουθήσετε από διάφορες κατηγορίες.

    Αλλά ενώ υπάρχουν κάποιες ομοιότητες με αυτά τα άλλα "παιχνίδια" της Fediverse, το Medium είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που προσφέρει στους χρήστες μια "premium" εμπειρία στο Mastodon - που σημαίνει ότι η πρόσβαση στο instance δεν είναι δωρεάν, όπως συμβαίνει αλλού όταν κάνετε απευθείας εγγραφή. Αντ' αυτού, οι ενδιαφερόμενοι χρήστες θα πρέπει να αγοράσουν μια συνδρομή στο Medium, η οποία επί του παρόντος κοστίζει $5 ανά μήνα ή $50 ανά έτος με το ετήσιο πρόγραμμα.

    Η εταιρεία πιστεύει ότι η αποκλειστικότητα και η κοινότητα που θα επιμεληθεί στην περίπτωσή της θα έχουν άμεση αξία. Ήδη, έχει εντάξει χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες 5.000 άτομα από τη λίστα αναμονής της στο instance και προβλέπει ότι το μέγεθος της κοινότητας θα είναι "εξαψήφιο" κάποια στιγμή αργότερα μέσα στο έτος.

    "Θέλουμε το Medium να είναι το καλύτερο μέρος για να διαβάζεις και να γράφεις στο διαδίκτυο", λέει ο διευθύνων σύμβουλος του Medium, Tony Stubblebine, στο TechCrunch. "Θέλουμε να το κάνουμε αυτό κάτω από μια ενιαία συνδρομή - νομίζω ότι οι άνθρωποι έχουν κουραστεί να έχουν δεκάδες συνδρομές. Και νομίζω ότι έχουμε επίσης διαπιστώσει ότι τα μοντέλα που βασίζονται σε διαφημίσεις έχουν το δικό τους είδος διαβρωτικής επιρροής", συνεχίζει. "Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταλήγουν τοξικά - επειδή οι άνθρωποι επικεντρώνονται στη δέσμευση και όχι στην ουσία. Έτσι, για να έχεις το καλύτερο μέρος για να διαβάζεις και να γράφεις, πρέπει να χτίσεις το όλο πράγμα γύρω από ένα οικονομικό μοντέλο για την ουσία. Για εμάς, αυτό σημαίνει συνδρομή", προσθέτει ο Stubblebine.

    Επιπλέον, επισημαίνει το στέλεχος, το instance θα είναι μεταξύ εκείνων που θα διαχειρίζεται μια έμπειρη τεχνολογική εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι θα τρέχει την περίπτωση στη δική της υποδομή και θα έχει τη δική της ομάδα Trust & Safety που θα διαχειρίζεται το moderation. (Σήμερα, υπάρχει ένα άτομο αφιερωμένο στο έργο αυτό, αλλά αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί με τον καιρό).

    Ο Stubblebine σημειώνει, επίσης, ότι το όνομα τομέα του instance - me.dm - δεν επιλέχθηκε τυχαία. "Το όνομά σας στο Fediverse. είναι το όνομα χρήστη σας ακολουθούμενο από το domain που ανήκεις. Το να έχεις ένα σύντομο domain είναι πολύτιμο"


    Πηγή
    Φωτογραφία: TechCrunch
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.