Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Starlink θέτει ανώτατα όρια δεδομένων κατά τη διάρκεια της ημέρας

    Το Starlink εφαρμόζει τις τακτικές που εφαρμόζουν οι παραδοσιακοί ISP, με μια νέα πολιτική δεδομένων από τις κακές παλιές μέρες της εξαιρετικά περιορισμένης υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας. Το τμήμα δορυφορικού διαδικτύου της SpaceX θα αρχίσει να περιορίζει το οικιακό διαδίκτυο για πελάτες που χρησιμοποιούν περισσότερα από 1 TB δεδομένων πρόσβασης προτεραιότητας ανά μήνα κατά τις ώρες αιχμής ξεκινώντας τον Δεκέμβριο. Η αλλαγή εφαρμόζεται ως μέρος μιας νέας «πολιτικής δίκαιης χρήσης» στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

    Οι οικιακοί πελάτες θα ξεκινούν πλέον κάθε μηνιαίο κύκλο χρέωσης με μια κατανομή δεδομένων που την ονομάζει  "Δεδομένα με Προτεραιότητα πρόσβασης" (Priority Access Data) που παρακολουθεί τι χρησιμοποιείτε από τις 7 π.μ. το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ. Εάν ξεπεράσετε αυτό το όριο του 1 TB, το οποίο σύμφωνα με το Starlink το ξεπερνάει λιγότερο από το 10% των χρηστών επί του παρόντος, θα μετακινηθείτε στο πλάνο "Δεδομένα με Βασική πρόσβαση" (Basic Access Data) ή δεν θα έχετε προτεραιότητα στην αποστολή/λήψη δεδομένων κατά τη διάρκεια έντονης συμφόρησης δικτύου, για το υπόλοιπο του κύκλου χρέωσής σας.

    Εάν θέλετε να αγοράσετε περισσότερα Priority Access Data, μπορείτε, με κόστος 25 σεντ ανά GB, και τυχόν δεδομένα που χρησιμοποιούνται μεταξύ 11 μ.μ. και 7 π.μ. δεν υπολογίζονται στον υπολογισμό των δεδομένων της πρόσβασης κατά προτεραιότητα. (Μπορεί να θέλετε να κατεβάσετε νέες ενημερώσεις Call of Duty ή να προγραμματίσετε τα αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής να εκτελούνται ενώ όλοι κοιμούνται, για παράδειγμα). Οι πελάτες δορυφορικού Διαδικτύου RV και Portability δεν μπορούν να λάβουν καθόλου πρόσβαση προτεραιότητας, ενώ υπάρχουν διαφορετικά προγράμματα για οποιονδήποτε έχει λογαριασμό Business ή χρησιμοποιεί το Starlink στη θάλασσα.

    Θα μπορείτε να παρακολουθείτε τη χρήση των δεδομένων σας και να συμμετέχετε στην αγορά δεδομένων πρόσβασης προτεραιότητας από την εφαρμογή Starlink ή την ιστοσελίδα του λογαριασμού σας Starlink. Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής δίκαιης χρήσης, η Starlink έχει θέσει επίσης λεπτομερή ανώτατα όρια δεδομένων και τιμές πρόσβασης προτεραιότητας για τα επιχειρηματικά της προγράμματα και τα προγράμματα κινητής.

    Η Starlink ισχυρίζεται ότι το Διαδίκτυό της είναι ένας «πεπερασμένος πόρος» (απλώς ρωτήστε την ουκρανική κυβέρνηση) που αναμένεται να αυξηθεί καθώς εκτοξεύει περισσότερους δορυφόρους και λέει ότι πρέπει να «διαχειριστεί το δίκτυο για να εξισορροπήσει την προσφορά της Starlink με τη ζήτηση των χρηστών». Αλλά τα νέα όρια δεδομένων φέρνουν το Starlink στην ίδια κατηγορία με άλλους ISP όπως η Comcast, η οποία επί του παρόντος έχει ανώτατα όρια δεδομένων 1,2 TB για πολλούς πελάτες της.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Starlink
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.