Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Starlink της SpaceX φτάνει πλέον και στην Ανταρκτική

    Το Starlink της SpaceX αρχίζει να προσφέρει δορυφορικό internet στην ίσως πιο απομακρυσμένη περιοχή του κόσμου: την Ανταρκτική.

    Η εταιρεία έχει στείλει ένα πιάτο Starlink στο σταθμό McMurdo, μια ερευνητική μονάδα των ΗΠΑ που βρίσκεται σε ένα νησί ακριβώς έξω από τις ακτές της Ανταρκτικής. Σε ένα tweet την Τετάρτη, το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών είπε ότι επιστήμονες του Αμερικανικού Προγράμματος Ανταρκτικής δοκιμάζουν το πιάτο στην τοποθεσία για να αυξήσουν αυξημένο εύρος ζώνης της σύνδεσής τους στο Διαδίκτυο.

    Σε απάντηση, ο επίσημος λογαριασμός της SpaceX έγραψε στο Twitter: "Το Starlink βρίσκεται τώρα και στις επτά ηπείρους".

     

     

    Το Starlink υπόσχεται να προσφέρει μεγαλύτερες ταχύτητες Διαδικτύου στο σταθμό McMurdo, ο οποίος στο παρελθόν βασιζόταν στο δορυφορικό διαδίκτυο από άλλους παρόχους. Η υπάρχουσα σύνδεση 17 Mbps εξυπηρετούσε ολόκληρη την ερευνητική εγκατάσταση, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 1.000 άτομα

    Το Starlink, από την άλλη πλευρά, μπορεί να προσφέρει πολύ πιο γρήγορη ευρυζωνική σύνδεση λόγω των χαμηλότερων τροχιών των δορυφόρων Starlink της εταιρείας. Οι ταχύτητες λήψης μπορεί να κυμαίνονται από 50 έως 200 Mbps για οικιακούς χρήστες και 100 έως 350 Mbps για επαγγελματίες πελάτες μέσω ενός πιάτου υψηλής απόδοσης, το οποίο μπορεί επίσης να αντέξει σε ακραίες θερμοκρασίες.

    Για να εξυπηρετήσει χρήστες στην Ανταρκτική, η SpaceX εκτόξευσε παρτίδες δορυφόρων Starlink σε τροχιά γύρω από τις πολικές περιοχές της Γης, σε μια προσπάθεια να μεταδώσει ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας στους χρήστες από κάτω, συμπεριλαμβανομένης της Αλάσκας και του βόρειου Καναδά.

    Κανονικά, οι δορυφόροι Starlink συλλέγουν τα δεδομένα του Διαδικτύου βασιζόμενοι σε επίγειους σταθμούς στην επιφάνεια του πλανήτη. Όμως πέρυσι, η SpaceX άρχισε να εξοπλίζει νέους δορυφόρους με «ζεύξεις λέιζερ», οι οποίες μπορούν να τους επιτρέψουν να στέλνουν και να λαμβάνουν δεδομένα μεταξύ τους στο διάστημα. Αυτό μπορεί να επιτρέψει στους ίδιους δορυφόρους να εκπέμπουν ευρυζωνικά χωρίς να βασίζονται σε έναν επίγειο σταθμό από κάτω.


    Πηγή
    Φωτογραφία: satellitemap.space
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.