Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Twitter επεκτείνει την πολιτική ασφαλείας απαγορεύοντας τη δημοσίευση εικόνων ατόμων χωρίς τη συγκατάθεσή τους

    Το Twitter ενημέρωσε την πολιτική του για την ασφάλεια των προσωπικών πληροφοριών με σκοπό να απαγορεύσει την κοινή χρήση εικόνων ή βίντεο ιδιωτών χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Η πλατφόρμα απαγόρευσε ήδη στους χρήστες να μοιράζονται προσωπικά στοιχεία άλλων χωρίς άδεια, όπως τη διεύθυνση ή την τοποθεσία τους, έγγραφα ταυτότητας, μη δημόσια στοιχεία επικοινωνίας, οικονομικές πληροφορίες ή ιατρικά δεδομένα. Ωστόσο, αυτή η ενημέρωση καθιστά αυτές τις πολιτικές κατά της παρενόχλησης και κατά του doxxing πιο ισχυρές. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Twitter θα απαιτεί τη συγκατάθεση όλων των ατόμων σε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο πριν από τη δημοσίευσή τους. Αλλά εάν ένα άτομο που απεικονίζεται θέλει να αφαιρεθούν τα μέσα, το Twitter θα το καταργήσει.

    «Όταν ειδοποιηθούμε από άτομα που απεικονίζονται, ή από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο τους, ότι δεν συναίνεσαν να κοινοποιηθεί η ιδιωτική τους εικόνα ή βίντεο, θα το αφαιρέσουμε», έγραψε το Twitter στην ενημέρωση του. "Αυτή η πολιτική δεν ισχύει για μέσα που προβάλλουν δημόσια πρόσωπα ή άτομα όταν τα μέσα ενημέρωσης και το συνοδευτικό κείμενο Tweet κοινοποιούνται για το δημόσιο συμφέρον ή προσθέτουν αξία στον δημόσιο λόγο."

    Ωστόσο, στην περίπτωση δημόσιων προσώπων, το Twitter διευκρίνισε ότι μπορεί να αφαιρέσει περιεχόμενο που προορίζεται για παρενόχληση σύμφωνα με τις υπάρχουσες πολιτικές του κατά της καταχρηστικής συμπεριφοράς, οι οποίες επίσης απαγορεύουν την κοινή χρήση γυμνών εικόνων χωρίς συναίνεση. Η εταιρεία λέει επίσης ότι όταν αποφασίζει εάν θα αφαιρέσει περιεχόμενο σχετικά με δημόσια πρόσωπα, θα αξιολογήσει εάν αυτές οι πληροφορίες είναι ήδη διαθέσιμες σε άλλα δημόσια μέσα, όπως η τηλεόραση και οι εφημερίδες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.