Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Twitter θα χρεώσει τους τρίτους προγραμματιστές για πρόσβαση στο API του από τις 9 Φεβρουαρίου

      Θα προσφέρει ένα «πληρωμένο βασικό επίπεδο», αν και η εταιρεία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει πόσο θα κοστίσει.

    Οι devs θα πρέπει σύντομα να πληρώσουν το Twitter για να μπορούν να χρησιμοποιούν το API του. Ο ιστότοπος ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter Dev ότι δεν θα υποστηρίζει πλέον δωρεάν πρόσβαση στο API του, και στις δύο εκδόσεις 1.1 και 2, από τις 9 Φεβρουαρίου. Θα ξεκινήσει μια "πληρωμένη βασική βαθμίδα", αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πόσο θα κόστιζε. Το Twitter πειραματίζεται με νέους τρόπους για να κερδίσει περισσότερα χρήματα από τότε που ανέλαβε ο Έλον Μασκ το τιμόνι. Η μεγαλύτερη αλλαγή μέχρι στιγμής ήταν το Twitter Blue, το οποίο εξελίχθηκε σε μια συνδρομητική υπηρεσία από $8 έως $11 το μήνα που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράσουν το προηγουμένως άπιαστο μπλε σημάδι επιλογής του ιστότοπου.

    Μια έκθεση των New York Times από πέρυσι ανέφερε ότι ο Μασκ και οι σύμβουλοί του συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα προσθήκης αμειβόμενων μηνυμάτων και βίντεο πίσω από paywall. Σύμφωνα με πληροφορίες, σκέφτηκαν ακόμη και να αναβιώσουν το Vine, την εφαρμογή βίντεο σύντομης μορφής του που έκλεισε το 2016. Ο Μασκ έχει εξερευνήσει όλες τις πιθανές πηγές εσόδων για να μπορέσει να πληρώσει τα δάνεια που πήρε όταν αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως σημειώνει η The Information, δανείστηκε 13 δισεκατομμύρια δολάρια από μια ομάδα τραπεζών για να κλείσει τη συμφωνία και δεν μπόρεσαν να πουλήσουν το χρέος σε επενδυτές όπως είχε προγραμματιστεί. Η εταιρεία πρέπει τώρα να πληρώνει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο μόνο για τόκους.

    Το Twitter έδειξε ενδείξεις ότι είχε σχέδια να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι developers είχαν πρόσβαση στα API του όταν οι εφαρμογές τρίτων όπως το Tweetbot σταμάτησαν ξαφνικά να λειτουργούν τον Ιανουάριο. Αργότερα, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι διέκοψε σκόπιμα την πρόσβασή τους λόγω κάποιων "κανόνων API", παρόλο που προηγουμένως είχε αφαιρέσει την επίμαχη ενότητα. Λίγες ημέρες μετά την κατάργηση της πρόσβασης εφαρμογών τρίτων στο Twitter, ο ιστότοπος ενημέρωσε τη σύμβαση για τρίτους κατασκευαστές για να απαγορεύσει την πρόσβαση στα "Αδειοδοτημένα Υλικά για δημιουργία ή προσπάθεια δημιουργίας υποκατάστατης ή παρόμοιας υπηρεσίας ή προϊόντος στις Εφαρμογές Twitter".

    «Τα δεδομένα του Twitter είναι από τα πιο ισχυρά σύνολα δεδομένων στον κόσμο», έγραψε η εταιρεία σε ένα επόμενο tweet. "Δεσμευόμαστε να επιτρέπουμε γρήγορη και ολοκληρωμένη πρόσβαση, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να "χτίζετε" μαζί μας." Αν και είναι αρκετά σαφές ότι το Twitter σκοπεύει να χρεώσει τους προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν το API του, δεν είπε εάν θα έκανε εξαιρέσεις για τους ερευνητές. Το Twitter παρέχει εξειδικευμένη πρόσβαση στο API του για ακαδημαϊκή έρευνα και οι άνθρωποι στον ακαδημαϊκό χώρο χρησιμοποιούν δεδομένα από τον ιστότοπο για τις σπουδές τους σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της υγείας και της πολιτικής.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.