Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το YouTube ανοίγει πρόγραμμα πιστοποίησης για κανάλια που σχετίζονται με την υγεία

    Το YouTube ανακοίνωσε ότι θα πιστοποιήσει κανάλια αδειοδοτημένων επαγγελματιών υγείας όπως γιατρούς, νοσηλευτές ή θεραπευτές που παράγουν περιεχόμενο σχετικό με την υγεία. Πέρυσι, η εταιρεία παρουσίασε μια ετικέτα σημειώνοντας ότι οι πληροφορίες στο κανάλι προέρχονται από πιστοποιημένο επαγγελματία υγείας. Επιπλέον, βίντεο από αυτά τα εγκεκριμένα κανάλια προβάλλονται σε ένα νέο καρουζέλ που ονομάζεται "Από πηγές υγείας" που εμφανίζεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

    Ενώ αυτές οι δυνατότητες ήταν διαθέσιμες σε επιλεγμένα ιδρύματα όπως εκπαιδευτικά ιδρύματα, τμήματα δημόσιας υγείας, νοσοκομεία και κυβερνητικές οντότητες κατά την κυκλοφορία, η εταιρεία επεκτείνει τώρα το πρόγραμμα και προσκαλεί δημιουργούς υγείας που εδρεύουν στις ΗΠΑ να υποβάλουν αίτηση για αυτό το πρόγραμμα.

    Το YouTube ακολουθεί τις οδηγίες που ορίζονται από το Συμβούλιο Ιατρικών Ειδικευμένων Εταιρειών, την Εθνική Ακαδημία Ιατρικής και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη δημιουργία ενός πλαισίου γύρω από αξιόπιστες πηγές για περιεχόμενο που σχετίζεται με την υγεία στην πλατφόρμα. Όλα τα ιδρύματα και οι δημιουργοί που σχετίζονται με την υγεία πρέπει να ακολουθούν αυτούς τους κανόνες κατά τη δημιουργία βίντεο στο YouTube.

    Η πλατφόρμα ροής έχει θέσει μια σειρά από απαιτήσεις για τους δημιουργούς που υποβάλλουν αίτηση για αυτήν την πιστοποίηση: θα πρέπει κυρίως να έχουν περιεχόμενο υγείας στο κανάλι. πρέπει να έχουν περισσότερες από 2.000 ώρες παρακολούθησης δημόσιων βίντεο τους τελευταίους 12 μήνες. και πρέπει να βεβαιώσουν ότι είναι αδειούχοι γιατροί, νοσηλευτές ή επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

    Το YouTube θα ελέγξει το κανάλι σύμφωνα με τις οδηγίες του και θα ελέγξει επίσης τις αρχές για να επαληθεύσει ότι οι αιτούντες διαθέτουν έγκυρη ιατρική άδεια. Μόλις εγκριθούν τα κανάλια, θα λάβουν μια ειδική ετικέτα που ο δημιουργός του θα σημειώνεται ως "αδειοδοτημένος επαγγελματίας υγείας" και τα βίντεο τους θα εμφανίζονται επίσης σε κατηγορίες περιεχομένου υγείας πάνω από τα σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης. Το YouTube είπε ότι αυτό καλύπτει τα αποτελέσματα αναζήτησης στις περισσότερες καταστάσεις, εκτός από σπάνιες ασθένειες (δεν διευκρίνισε ποιες).

    Η προειδοποίηση είναι ότι εάν ένας δημιουργός κάνει ένα βίντεο που δεν σχετίζεται άμεσα με την υγειονομική περίθαλψη, το κανάλι εξακολουθεί να διατηρεί την ετικέτα και το βίντεο μπορεί επίσης να εμφανίζεται στο ράφι του περιεχομένου υγείας, εάν ο δημιουργός χρησιμοποιεί λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με μια ιατρική πάθηση.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Valera Golovniov/SOPA Images/LightRocket/Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.