Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    10 εκατομμύρια εγγραφές στο Threads σε λιγότερο από 10 ώρες, χάρη στην ενσωμάτωση του Instagram και του χάους που επικρατεί στο twitter

    Η νέα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Threads, από τη Meta, γνώρισε μαζική δημοτικότητα την ημέρα της κυκλοφορίας της. Η εταιρεία ανακοίνωσε περισσότερες από 10 εκατομμύρια εγγραφές στην υπηρεσία, λιγότερο από 10 ώρες μετά την έναρξη λειτουργίας. Το νούμερο αυτό τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τηn ενσωμάτωση με το Instagram. Αφού ο χρήστης κατεβάσει την εφαρμογή από το App Store, μπορούν να εγγραφούν στο Threads με ένα πάτημα - με το ίδιο όνομα χρήστη - και ένα σήμα του Threads εμφανίζεται στο προφίλ του στο Instagram.

     

    Η κυκλοφορία του Threads δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερα συγχρονισμένη, δεδομένου του χάους που συνεχίζεται στο Twitter. Το Threads είναι ό,τι πιο κοντινό έχει έρθει κάποιος στο να προσφέρει έναν σοβαρό αντικαταστάτη του Twitter.

     

    Η Meta χαρακτήρισε έξυπνα την εφαρμογή ως προϊόν του Instagram, αποσυνδέοντάς την από τις αρνητικές συνδηλώσεις του Facebook. Και η ενσωμάτωση του Instagram καθιστά πολύ εύκολο για τους ανθρώπους να μπουν στην υπηρεσία, σε αντίθεση με κάτι όπως το Mastodon, το οποίο έχει μια πολύ πιο συγκεχυμένη εμπειρία εισαγωγής.

     

    Σε αντίθεση με το Mastodon, το Instagram έχει επίσης ενθαρρύνει πολλές γνωστές διασημότητες και εμπορικά σήματα να δημιουργήσουν ένα προφίλ Threads. Διασημότητες όπως η Shakira και εταιρείες όπως το Netflix ήταν διαθέσιμες στο Threads από την πρώτη ημέρα. Αυτό τους βοήθησε να παρακάμψουν το πρόβλημα του κοτόπουλου και του αυγού, δηλαδή την αίσθηση ότι η εφαρμογή είναι "άδεια".

     

    Όλα αυτά μεταφράστηκαν σαφώς σε μια επιτυχημένη κυκλοφορία την πρώτη ημέρα. Αλλά μένει να δούμε πώς θα γίνει δεκτό το Threads τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Τα κοινά αιτήματα των χρηστών περιλαμβάνουν την προσθήκη μιας επιλογής χρονολογικού χρονοδιαγράμματος και αιτήματα για πρόσβαση στο Threads σε πλατφόρμες γραφείου, όπως το πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

     

    Το Instagram έχει επίσης υποσχεθεί ότι τα Threads θα συμμετέχουν στο "fediverse", αν και αυτό δεν είναι ακόμη διαθέσιμο. Σύντομα, τα Threads υποτίθεται ότι θα είναι συμβατά με το ίδιο πρωτόκολλο ActivityPub που χρησιμοποιεί το Mastodon, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ακολουθούν ο ένας τον άλλον σε διάφορα δίκτυα και να μεταφέρουν ελεύθερα τα δεδομένα τους, αν το επιθυμούν.


    Πηγή
    Φωτογραφία: 9to5mac.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.