Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Κίνα αποκαλύπτει μπαταρία EV με εμβέλεια 1.000 χιλιόμετρα με μία φόρτιση

    Μια μπαταρία ηλεκτρικού οχήματος (EV) που σπάει ρεκόρ, με πρωτοφανή απόδοση χρησιμοποίησης όγκου 72%, ενεργειακή πυκνότητα έως και 255 Wh/kg, το υψηλότερο επίπεδο στον κόσμο και ικανή να προσφέρει αυτονομία πάνω από 1.000 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, αποκάλυψε κινεζική εταιρεία την Πέμπτη.

    Η μπαταρία, που ονομάζεται Qilin από ένα θρυλικό πλάσμα στην κινεζική μυθολογία, αναμένεται να τεθεί σε μαζική παραγωγή το 2023, δήλωσε η Contemporary Amperex Technology Co., Ltd. (CATL), η κορυφαία εταιρεία κατασκευής μπαταριών ιόντων λιθίου στην Κίνα.

    Το 2019, η CATL κυκλοφόρησε το πρώτο στον κόσμο πακέτο μπαταριών cell-to-pack (CTP), που πρωτοστατεί στην επίτευξη απόδοσης χρήσης όγκου άνω του 50%.

    Η μπαταρία Qilin, ή μπαταρία CTP 3.0, με τεχνολογία CTP τρίτης γενιάς, έχει απόδοση χρησιμοποίησης όγκου 72% και ενεργειακή πυκνότητα έως και 255 Wh/kg για συστήματα τριών μπαταριών, δίνοντάς της το υψηλότερο επίπεδο ολοκλήρωσης στον κόσμο. σύμφωνα με το CATL.

    Η μπαταρία παρέχει 13% περισσότερη ισχύ από την μπαταρία 4680 που παράγεται από την Tesla, με την CATL να λέει ότι προσφέρει βελτιώσεις στην εμβέλεια, τη γρήγορη φόρτιση, την ασφάλεια, τη διάρκεια ζωής, την απόδοση και την απόδοση σε χαμηλή θερμοκρασία.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.