Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Κίνα καθελκύει ένα αυτόνομο αεροπλανοφόρο για drones

    Η Κίνα βάφτισε ένα νέο πλοίο μήκους 290 ποδιών την περασμένη εβδομάδα -- το πρώτο ημιαυτόνομο αεροπλανοφόρο drones στον κόσμο. Θα μεταφέρει, θα εκτοξεύει, θα ανακτεί και θα συντονίσει τις ενέργειες περισσότερων από 50 άλλων drones είτε εναέριων, επιφανειακών η και υποβρύχιων οχημάτων. Το ναυπηγείο Huangpu Wenchong ξεκίνησε την κατασκευή του Zhu Hai Yun τον περασμένο Ιούλιο στο Guangzhou. Σύμφωνα με τη South China Morning Post, είναι ο πρώτος αεροπλανοφόρο στο είδος του, μια αυτόνομη πλατφόρμα που θα αναπτυχθεί με όλα τα απαραίτητα για την εκτέλεση όλων των λειτουργιών ενός αεροπλανοφόρου, ενώ στον εξοπλισμό θα συμπεριλαμβάνονται drones, σκάφη θαλάσσης και υποβρύχια. Το Zhu Hai Yun θα λειτουργεί με τηλεχειριστήριο μέχρι να βγει στην ανοιχτή θάλασσα και στη συνέχεια τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης θα αναλάβουν να εκτελέσουν οποιαδήποτε αποστολή εκτελεί.

    Είναι εξοπλισμένο με όλα όσα χρειάζεται για να αναπτύξει τα δικά του σκάφη, υποβρύχια και αεροσκάφη, να επικοινωνήσει μαζί τους και να εκτελέσει συντονισμένες αποστολές, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής «προσαρμοστικής δικτύωσης με γνώμονα την εργασία για την επίτευξη τρισδιάστατων όψεων συγκεκριμένων στόχων», σύμφωνα με την ναυπηγική εταιρεία. Τα εναέρια drones μπορούν να προσγειωθούν ξανά στο κατάστρωμά του και ενώ μπορεί να ανακτήσει τα πλωτά σκάφη και τα υποβρύχια μόλις εκτελέσουν την αποστολή τους. Ενώ είναι κυρίως μια πλατφόρμα έρευνας για τους ωκεανούς, η SCMP αναφέρει επίσης ότι έχει «στρατιωτική ικανότητα να αναχαιτίζει και να αποβάλλει επεμβατικούς στόχους», μια ικανότητα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή πολλών αυτόνομων θαλάσσιων projects.

     

     


    Πηγή
    Φωτογραφία: CSSC Huangpu Wenching Shipbuilding Company Limited
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.