Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η μη επεμβατική τεχνολογία μέτρησης της γλυκόζης αίματος της Apple φτάνει στο στάδιο "Proof-of-Concept"

    Η Apple έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο στην τεχνολογία μη επεμβατικής παρακολούθησης της γλυκόζης στο αίμα, σύμφωνα με νέα έκθεση του Mark Gurman του Bloomberg. Σχεδιασμένη ως μελλοντική λειτουργία του Apple Watch, η Apple θέλει να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία για να επιτρέπει στους διαβητικούς και όχι μόνο, να ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους χωρίς να χρειάζεται να τρυπηθούν.


    Για τον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης χωρίς αίμα, η Apple αναπτύσσει ένα φωτονικό τσιπ πυριτίου (silicon photonics chip) που χρησιμοποιεί φασματοσκοπία οπτικής απορρόφησης για να φωτίζει με φως από λέιζερ κάτω από το δέρμα και να προσδιορίζει τη συγκέντρωση της γλυκόζης στο σώμα. Η τεχνολογία βρίσκεται σε στάδιο "απόδειξης της έννοιας" (proof-of-concept) που είναι βιώσιμη, αλλά πρέπει να συμπυκνωθεί σε μέγεθος που να μπορεί να χωρέσει σε ένα φορητό αντικείμενο. Προς το παρόν, η πρωτότυπη συσκευή έχει μέγεθος παρόμοιο με αυτό ενός iPhone και μπορεί να προσαρτηθεί στο χέρι ενός ατόμου. Αυτή η έκδοση είναι ακόμα μικρότερη από μια προηγούμενη έκδοση που ήταν αρκετά μεγάλη ώστε να απαιτεί επιτραπέζια επιφάνεια.

     

    Η TSMC ανέπτυξε το κύριο τσιπ για την τροφοδοσία του πρωτοτύπου, αλλά η Apple συνεργάστηκε προηγουμένως με τη Rockley Photonics για τη δημιουργία αισθητήρων και τσιπ για την παρακολούθηση της γλυκόζης. Η Rockley Photonics το 2021 παρουσίασε ένα ψηφιακό σύστημα αισθητήρων που, όπως είπε, μπορούσε να παρακολουθεί τη θερμοκρασία του σώματος, την αρτηριακή πίεση, τις τάσεις της γλυκόζης, την ενυδάτωση, το αλκοόλ, το γαλακτικό και άλλα. Η Rockley Photonics κατέστησε σαφές ότι η Apple ήταν ο μεγαλύτερος πελάτης της στις κανονιστικές καταθέσεις, αλλά η Apple τελικά τερμάτισε τη σχέση.

     

    Η Apple έχει εκατοντάδες μηχανικούς στο Exploratory Design Group (XDG) που εργάζονται στο έργο, αλλά η τεχνολογία απέχει ακόμη χρόνια. Σύμφωνα με το Bloomberg, το XDG μοιάζει με το πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης X της Google και είναι το πιο μυστικοπαθές εγχείρημα της Apple. Η Apple έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη μη επεμβατικής παρακολούθησης της γλυκόζης. Η Apple ξεκίνησε αρχικά τις εργασίες για την εναλλακτική παρακολούθηση της γλυκόζης μετά την αγορά της RareLight το 2010 υπό τις οδηγίες του Steve Jobs. Για πολλά χρόνια, η Apple χρησιμοποίησε μια νεοσύστατη επιχείρηση με την ονομασία Avolante Health LLC για να εργαστεί αθόρυβα στο έργο σε μια μυστική εγκατάσταση πριν αυτό μεταφερθεί στο XDG.

     

    Η τεχνολογία ανίχνευσης γλυκόζης κάτω από το δέρμα υποβάλλεται σε δοκιμές σε ανθρώπους τα τελευταία 10 χρόνια, με την Apple να χρησιμοποιεί μια ομάδα δοκιμών ατόμων που έχουν προδιαβήτη και διαβήτη τύπου 2, καθώς και άτομα που δεν έχουν διαγνωστεί ως διαβητικοί. Η Apple θέλει να είναι σε θέση να προειδοποιεί τους ανθρώπους εάν είναι προδιαβητικοί, επιτρέποντας αλλαγές στον τρόπο ζωής πριν αναπτυχθεί ο πλήρης διαβήτης. Η ρυθμιστική ομάδα της Apple διεξάγει πρώιμες συζητήσεις σχετικά με τη λήψη κυβερνητικής έγκρισης για την τεχνολογία.


    Πηγή
    Φωτογραφία: macrumors.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.