Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η προγραμματίστρια της Google Emma Haruka Iwao υπολόγισε το Pi σε 100 τρισεκατομμύρια δεκαδικά ψηφία

    Η Emma Haruka Iwao, και οι συνάδελφοί της στο Google Cloud, ισχυρίζονται ότι υπολόγισαν το Pi σε 100 τρισεκατομμύρια δεκαδικά ψηφία. Σύμφωνα με το Engadget, η Iwao και οι συνάδελφοί της πέτυχαν ένα προηγούμενο ρεκόρ το 2019, όταν υπολόγισαν με 31,4 τρισεκατομμυρίων δεκαδικά ψηφία. Έκτοτε, το ρεκόρ έχει σπάσει μερικές φορές, συμπεριλαμβανομένου και της περίπτωσης όπου ερευνητές από ένα ελβετικό πανεπιστήμιο υπολόγισαν το Pi με ακρίβεια 82,8 τρισεκατομμύριων ψηφίων πέρυσι — διπλάσια από αυτά που πέτυχε η ομάδα της Google πριν από μερικά χρόνια. Η Emma Haruka Iwao σημείωσε σε μια ανάρτηση ιστολογίου ότι η ανακάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων ψηφίων του Pi είναι μια τεχνική για την παρακολούθηση της βελτίωσης της υπολογιστικής ισχύος. Επειδή το έργο της Iwao συνεπάγεται την επίδειξη των δυνατοτήτων του Google Cloud, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι χρησιμοποίησε την πλατφόρμα για να εκτελέσει τον υπολογισμό.

    Τη προηγούμενη φορά, το 2019, ο υπολογισμός διήρκεσε 121 ημέρες και υπολόγισε το ένα τρίτο τόσα ψηφία από την προηγούμενη προσπάθεια. Αυτή τη φορά, ο υπολογισμός διήρκεσε 157 ημέρες, 23 ώρες, 31 λεπτά και 7.651 δευτερόλεπτα αυτή τη φορά, υποδεικνύοντας ότι οι υπολογιστές λειτουργούσαν δύο φορές πιο γρήγορα παρά το γεγονός ότι η Iwao χρησιμοποιούσε «τα ίδια εργαλεία και μεθοδολογίες». Συνολικά, υποβλήθηκαν σε επεξεργασία σχεδόν 82.000 gigabyte δεδομένων. Η Iwao επισημαίνει περαιτέρω ότι η ανάγνωση και των 100 τρισεκατομμυρίων ψηφίων φωναχτά με ένα ανά δευτερόλεπτο θα χρειαζόταν πάνω από 3,1 εκατομμύρια χρόνια. Σε περίπτωση που είστε περίεργοι, το 100 τρισεκατομμυριοστό δεκαδικό ψηφίο είναι το 0.

    Για περισσότερα μπορείτε να μεταβείτε στον παρακάτω δικτυακό τόπο.

     

    PI.DELIVERY

    Celebrate Pi Day with Pi delivered via an API

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.