Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Στην τελική ευθεία για εκτόξευση ο πύραυλος SLS της NASA

    Την Πέμπτη, ο νέος γιγάντιος πύραυλος της NASA, το Space Launch System (Ψ), ξεκίνησε από την Φλόριντα ένα ταξίδι 11 ωρών προς την κύρια βάση εκτόξευσης στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι. Ήταν μια μεγάλη στιγμή για τη NASA, αφού πέρασε πάνω από μια δεκαετία στην ανάπτυξη αυτού του πυραύλου, με στόχο τη χρήση του για την αποστολή φορτίου και ανθρώπων στο βαθύ διάστημα.

    Η κυκλοφορία του SLS ήταν απλώς μια γεύση του τι θα ακολουθήσει. Ο πύραυλος θα υποβληθεί σε μια γενική πρόβα τον Απρίλιο, περνώντας από όλες τις λειτουργίες και τις διαδικασίες που θα περάσει κατά τη διάρκεια μιας τυπικής εκτόξευσης, συμπεριλαμβανομένης της πλήρωσης των δεξαμενών του με προωθητικό υγρό. Αν αυτό πάει καλά, τότε ο πύραυλος θα μεταφερθεί πίσω στο Vehicle Assembly Building της NASA, το γιγάντιο σπηλαιώδες κτίριο όπου το SLS συναρμολογήθηκε. Μετά από μερικές ακόμη δοκιμές, ο πύραυλος θα επαναφερθεί στο σημείο εκτόξευσης πριν από την πρώτη του πτήση, η οποία έχει προγραμματιστεί για κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι.
    Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από το μεγάλο ντεμπούτο του SLS που είναι ενσωματωμένες στο άρθρο του The Verge.

     

    Φωτογραφία Loren Grush / The Verge


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.