Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Σικάγο επεκτείνει και ενεργοποιεί το κβαντικό δίκτυο, κάνοντας βήματα προς ένα ασφαλές κβαντικό διαδίκτυο

    Επιστήμονες του Chicago Quantum Exchange (CQE) στη Σχολή Μοριακής Μηχανικής Pritzker του Πανεπιστημίου του Σικάγο ανακοίνωσαν σήμερα ότι για πρώτη φορά συνέδεσαν την πόλη του Σικάγο και τα προαστιακά εργαστήρια με ένα κβαντικό δίκτυο—σχεδόν διπλασιάζοντας το μήκος αυτού που ήταν ήδη ένα από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ. Το δίκτυο του Σικάγο, το οποίο σύντομα θα ανοίξει στον ακαδημαϊκό κόσμο και τη βιομηχανία, θα γίνει ένα από τα πρώτα δημόσια διαθέσιμα πεδία δοκιμών της χώρας για την τεχνολογία κβαντικής ασφάλειας.

    Το δίκτυο εκτελεί τώρα ενεργά πρωτόκολλα κβαντικής ασφάλειας χρησιμοποιώντας τεχνολογία που παρέχεται από την Toshiba, διανέμοντας κβαντικά κλειδιά μέσω οπτικού καλωδίου με ταχύτητα πάνω από 80.000 κβαντικά bit ανά δευτερόλεπτο μεταξύ του Σικάγο και των δυτικών προαστίων. Η συμμετοχή της Toshiba στο έργο καθιστά το δίκτυο του Σικάγο μια μοναδική συνεργασία μεταξύ ακαδημαϊκού κόσμου, κυβέρνησης και βιομηχανίας.

    Οι ερευνητές θα χρησιμοποιήσουν το δίκτυο του Σικάγο για να δοκιμάσουν νέες συσκευές επικοινωνίας, πρωτόκολλα ασφαλείας και αλγόριθμους που θα συνδέσουν τελικά μακρινούς κβαντικούς υπολογιστές σε όλο το έθνος και τον κόσμο. Το έργο αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα προς ένα εθνικό κβαντικό Διαδίκτυο, το οποίο θα έχει βαθύ αντίκτυπο στις επικοινωνίες, τους υπολογιστές και την εθνική ασφάλεια.

     

    quantum-network.jpg

     

    Μια νέα επέκταση 35 μιλίων (56 χιλιομέτρων) έχει βασιστεί στον ήδη κβαντικό βρόχο μήκους 89 μιλίων (144 χιλιομέτρων) του Εθνικού Εργαστηρίου Argonne, που ξεκίνησε το 2020. Το συνολικό δίκτυο, που ανακοινώθηκε σήμερα, αποτελείται πλέον από έξι κόμβους και 124 μίλια ( 200 χιλιόμετρα) οπτικών ινών—μεταδίδοντας σωματίδια που μεταφέρουν πληροφορίες κβαντικής κωδικοποίησης μεταξύ του Εθνικού Εργαστηρίου Argonne του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ στο προάστιο Lemont και δύο κτιρίων στη νότια πλευρά του Σικάγο, το ένα στην πανεπιστημιούπολη του Σικάγο και το άλλο στα κεντρικά γραφεία του CQE στην Συνοικία Hyde Park. Βάζει το Σικάγο στην καρδιά ενός από τα μεγαλύτερα κβαντικά δίκτυα στη χώρα και ενισχύει περαιτέρω την περιοχή ως κορυφαίο παγκόσμιο κόμβο για την κβαντική έρευνα.

    «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με το Chicago Quantum Exchange καθώς ξεκινούν οι δοκιμές στο δίκτυο», δήλωσε ο Yasushi Kawakura, αντιπρόεδρος ψηφιακών λύσεων στην Toshiba. «Είναι υψίστης σημασίας να αναπτύξουμε τεχνολογία κβαντικής προστασίας για προληπτική άμυνα έναντι απειλών από το κβαντικό μέλλον».


    Πηγή
    Φωτογραφία: Robert Kozloff
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.