Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    H Nissan συνεργάζεται με τη NASA για τη δημιουργία μπαταριών στερεάς κατάστασης

    Η Nissan συνεργάζεται με τη NASA για έναν νέο τύπο μπαταρίας για ηλεκτρικά οχήματα που υπόσχεται να φορτίζει πιο γρήγορα και να είναι ελαφρύτερη αλλά και ασφαλής, δήλωσε την Παρασκευή η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με το CBS News.
    Η μπαταρία πλήρους στερεάς κατάστασης, θα αντικαταστήσει το 2028 την μπαταρία ιόντων λιθίου που χρησιμοποιείται τώρα ενώ πιλοτικά θα δοκιμαστεί το 2024, σύμφωνα με τη Nissan. Η μπαταρία θα είναι αρκετά σταθερή ώστε να χρησιμοποιείται σε βηματοδότες, είπε η Nissan. Όταν το προϊόν θα είναι έτοιμο, θα έχει περίπου το μισό μέγεθος της μπαταρίας που χρησιμοποιείται τώρα και θα φορτιστεί πλήρως σε 15 λεπτά αντί για ώρες που χρειάζεται τώρα.

    Η συνεργασία με τη NASA, καθώς και με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σαν Ντιέγκο, περιλαμβάνει τη δοκιμή διαφόρων υλικών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της Nissan, Kazuhiro Doi. «Τόσο η NASA όσο και η Nissan χρειάζονται το ίδιο είδος μπαταρίας», είπε. Η Nissan και η NASA χρησιμοποιούν αυτό που ονομάζεται «πλατφόρμα πληροφορικής του αρχικού υλικού» (original material informatics platform), μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, για να δοκιμάσουν διάφορους συνδυασμούς για να δουν τι λειτουργεί καλύτερα ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες υλικά, είπε ο Doi. Ο στόχος είναι να αποφευχθεί η χρήση ακριβών υλικών όπως τα σπάνια μέταλλα που χρειάζονται για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.