Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Xerox PARC: Η Γέννηση του Ethernet και Η Τεχνολογική Κληρονομιά της Καινοτομίας

      Η Εξέλιξη του Ethernet: Από το Xerox PARC στην Καθημερινότητα των Δικτύων

    Η τεχνολογική πρωτοβουλία του Ethernet τιμήθηκε φέτος ως IEEE Milestone, 50 χρόνια μετά τη γέννησή της. Η αφιέρωση της σημαντικής αυτής τεχνολογίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του PARC.

     

    Το Ερευνητικό Κέντρο της Xerox στο Palo Alto της Καλιφόρνια έχει προσφέρει πολλές καινοτόμες τεχνολογίες στον τομέα των υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένου του Alto, του πρώτου προσωπικού υπολογιστή που χρησιμοποιεί γραφικό περιβάλλον χρήστη, και του πρώτου εκτυπωτή laser. Ωστόσο, ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα είναι η εφεύρεση του Ethernet, μιας τεχνολογίας δικτύωσης που επιτρέπει την υψηλή ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων μέσω ομοαξονικών καλωδίων.

     

    Η ανάπτυξη του Ethernet ξεκίνησε το 1973 από τον Charles P. Thacker και τον ερευνητή του PARC, Robert M. Metcalfe. Οι ερευνητές είχαν δύο κριτήρια: το δίκτυο έπρεπε να είναι αρκετά γρήγορο για να υποστηρίξει τον εκτυπωτή τους και να συνδέσει εκατοντάδες υπολογιστές μέσα στο ίδιο κτίριο. Η πρώτη έκδοση του Ethernet σχεδιάστηκε το 1973 και μετέφερε δεδομένα με ταχύτητα έως 2,94 megabits ανά δευτερόλεπτο.

     

    Μετά την επίσημη κυκλοφορία του το 1980, το Ethernet έγινε ένας παγκοσμίως αποδεκτός βιομηχανικός προτυποποιημένος τύπος δικτύου. Τον Ιούνιο του 1983, το IEEE 802 Local Area Network Standards Committee υιοθέτησε το Ethernet ως πρότυπο. Σήμερα, το Ethernet είναι ευρέως χρησιμοποιούμενο σε επαγγελματικό και οικιακό περιβάλλον, ενώ έχει εξελιχθεί για να υποστηρίζει υψηλότερες ταχύτητες και διάφορα μέσα μετάδοσης δεδομένων.


    Πηγή
    Φωτογραφία: RAFE SWAN/GETTY IMAGES
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.