Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η τιμή των καρτών γραφικών συνεχίζει να αυξάνεται φτάνοντας σε ποσοστό 183% της τιμής MSRP

    Η τελευταία έκθεση σχετικά με τις τιμές GPU σε δύο ευρωπαϊκές χώρες, που ετοιμάστηκε από τοn δικτυακό τόπο 3DCenter, απεικονίζει μια ζοφερή προοπτική για επερχόμενη περίοδο των εορτών. Μετά από μια απότομη πτώση των τιμών από τον Ιούλιο, οι κάρτες γραφικών συνεχίζουν να είναι όλο και πιο ακριβές, παρά τις προσπάθειες της AMD και της NVIDIA να παράσχουν νέα αποθέματα στην αγορά.

    Οι κάρτες AMD Radeon RX 6000 παρουσιάζουν σταθερή αύξηση των τιμών από τις αρχές Ιουλίου, όταν η κάρτα έφτασε σε τιμή 153% του MSRP, η χαμηλότερη από τον Φεβρουάριο. Δυστυχώς, αυτή ήταν η τελευταία πτώση και τώρα η τάση δείχνει ότι μέσα στον επόμενο μήνα η τιμή θα φτάσει στα επίπεδα του Μαρτίου 2021 με ποσοστό 88% πάνω από την τιμή MSRP πιθανώς τον επόμενο μήνα. Η τρέχουσα τιμολόγηση, η οποία είναι ο μέσος όρος σε πολλαπλά μοντέλα RDNA2 από πολλούς δημοφιλείς λιανοπωλητές στην Αυστρία και τη Γερμανία, έχει κατά μέσο όρο τιμή 83% έναντι του MSRP.

     

    October-2021-GPU-Pricing.png

     

    Η NVIDIA δεν τα πάει πολύ καλύτερα, αν και ο τελευταίος μήνας έδειξε μια σχετικά μικρή αύξηση από 70% σε 72% πάνω από την τιμή MSRP, η οποία εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλότερη από αυτό που θα πλήρωνε κάποιος στα τέλη του 2020.

    Οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται, παρά την ύπαρξη διαθεσιμότητας (εμφανίζεται στο γράφημα ως διακεκομμένη γραμμή). Ούτε οι έμποροι λιανικής, ούτε οι κατασκευαστές GPU έχουν βρει μια λύση στο το πρόβλημα των υπερβολικών τιμών των GPU, εδώ και ένα χρόνο. Είμαστε σχεδόν στα μισά της τρέχουσας γενιάς (των καρτών γραφικών) και δεν υπάρχει μεγάλη ελπίδα ότι θα δούμε χαμηλότερες τιμές.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.