Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Intel θα επενδύσει έως και 95 δισεκατομμύρια δολάρια στην ευρωπαϊκή παραγωγή επεξεργαστών

    Η Intel σχεδιάζει νέες εγκαταστάσεις κατασκευής επεξεργαστών στην Ευρώπη αξίας έως και 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανταποκρινόμενη σε μια περίοδο παγκόσμιας κρίσης στην προμήθεια επεξεργαστών, ενώ παράλληλα προσπαθεί να εδραιώσει την παρουσία της και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.
    Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger, δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει την κατασκευή δύο εργοστασίων στην Ευρώπη και θα μπορούσε ενδεχομένως να το επεκτείνει περαιτέρω, με τις επεκτάσεις αυτές να ανεβάζουν τη συνολική επένδυση σε βάθος δεκαετίας έως και 80 δισ. ευρώ. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα ικανοποιούσαν την αυξανόμενη ζήτηση για ημιαγωγούς καθώς οι υπολογιστές, τα αυτοκίνητα και τα gadgets δημιουργούν την ανάγκη για μεγαλύτερη παραγωγή. "Αυτή η νέα εποχή συνεχούς ζήτησης για ημιαγωγούς χρειάζεται τολμηρή, μεγάλη σκέψη", είπε σε εκδήλωση αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μόναχο.

    Η Rival Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συμβατικών επεξεργαστών στον κόσμο, φέτος δήλωσε ότι θα δαπανήσει το ποσό ρεκόρ των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα τρία χρόνια για να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα. Ο ανταγωνιστής της Νότιας Κορέας Samsung Electronics τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις κατά 33%, το οποίο μεταφράζεται σε ποσό περισσότερο από 205 δισεκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα τρία χρόνια, εν μέρει για να συνεχίσει να ηγείται στην χώρο της.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.