Jump to content

sdim

Premium Members
 • Content Count

  234
 • Joined

 • Last visited

About sdim

 • Rank
  Registered User
 • Birthday 07/15/1977

Πληροφορίες Προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Περιοχή
  Πύργος
 • Ενδιαφέροντα
  Τεχνολογία, SW & HW engineering

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Το άρθρο, αν και μερικών ημερών, είναι ήδη παρωχημένο. - Αυτή την στιγμή ο χώρος των chia plot είναι σχεδόν 2.5EB. - Οι δίσκοι έχουν αρχίσει να ακριβαίνουν σημαντικά, ιδιαίτερα όσοι είναι μεγάλης χωρητικότητας. Είχα σταμπάρει πριν ένα μήνα enterprise δίσκο 18TB. Είχε 480€, τώρα έχει 650€. - Παρατήρησα ότι ήδη στην amazon κάποιοι μεγάλοι NVME έχουν παράδοση σε 1~2 μήνες. - Η τιμή του chia έπεσε κατακόρυφα. Από τα περίπου $1800 την πρώτη μέρα έχει πέσει στα $593 και συνεχίζει να πέφτει η αξία του. Μάλλον ο μεγάλος ανταγωνισμός αποθάρρυνε πολλούς πο
 2. Αυτή την στιγμή με 3 plot (300GB, για χαβαλέ) έχω εκτιμώμενο χρόνο για mine περίπου 3 έτη (την περασμένη εβδομάδα ήταν 1 έτος). Ο χρόνος για mine έχει αυξηθεί σε έναν μήνα περίπου 600%. Αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τους επόμενους μήνες.
 3. Τα miner πηγαίνουν μόνο σε φάρμες. Υπάρχουν τόσα fake eshop, τόση κομπίνα και τόσο μικρή διαθεσιμότητα που εμείς είναι δύσκολο να αγοράσουμε. Θα πρέπει να πας ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ στην Κίνα και να το παραλάβεις ή έστω να είσαι χρόνια έμπορος και να έχεις αξιόπιστους συνεργάτες ώστε να ελέγξουν το προϊόν πριν την αγορά και πριν την αποστολή. - Μια απλή αναζήτησή στο google "asic miner scam" θα σας δώσει περισσότερα από 1.000.000 αποτελέσματα. - Κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχουν τα miner αλλά αφού γίνει η πληρωμή εντελώς συμπτωματικά θα έχει φύγει το τελευταίο κομμάτι κα
 4. Κομπίνες γίνονται παντού. Παλιότερα έγινε κομπίνα με την Energa στην Ελλάδα. Φαγώθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια. Έγινε πριν 10 χρόνια η κομπίνα, οι νέοι μπορούν να το ψάξουν γιατί πιθανότατα δεν το έχουν ακούσει. Ακόμα παλιότερα ήταν το σκάνδαλο Κοσκωτά, υπεξαιρέθηκαν περίπου 33,5δισ. δραχμές (εκτιμώ πάνω 7 δις € σήμερα με βάση τον πληθωρισμό).
 5. Διόρθωση Για ένα plot χρειάζονται 2.6ΤΒW. Για έναν δίσκο 10TB, όπου με 100GB/plot χωράνε 100plot, θα χρειαστούν 260TBW.
 6. Στο chia προτείνεται ένας γρήγορος SSD για temp ώστε να επιταχύνει την δημιουργία του plot και επιπλέον και έναν συμβατικό δίσκο για την αποθήκευση του plot. Το temp είναι περίπου 350GB αλλά οι πραγματικές εγγραφές είναι πολύ παραπάνω. Κάνω δοκιμή να δω αν αξίζει. Αυτή την στιγμή το plot είναι στο 11% και ήδη έχει γράψει 290GB (I/O writes). Εκτιμώ ότι όταν τελειώσει θα έχει γράψει 2.6ΤΒ στον SSD. Αυτή η εκτίμηση είναι πολύ επιεικής, υποθέτω ότι οι εγγραφές είναι ακριβώς 512byte, όσο είναι το block size στις NAND. Αν οι εγγραφές γίνονται σε μικρότερα τμήματα τότε είναι πολ
 7. Διαβάζοντας για το chia είδα ότι μόνο πράσινο δεν είναι. 1. Οι SSD έχουν περιορισμένες εγγραφές/αναγνώσεις.Με chia mining θα τα φτύνουν εντός εγγύησης και αν πάει καλά το chia σαν κρύπτο δεν νομίζω να έχει η εταιρεία δίσκο για RMA. 2. Είναι ακόμα beta. Αν βρεθεί κάποιο κενό ασφαλείας η τιμή θα πάει στα τάρταρα. 3. Για 6 εβδομάδες από την επίσημη έναρξη του mainnet, δεν θα επιτρέπονται συναλλαγές, άρα από Ιούλιο θα δούμε τι θα αξίζει. 4. Αν μπει κάποιος σε pool, αλλάξει pool ή αν βγει από pool, τότε όλα τα plots θα πρέπει να υπολογιστούν από την
 8. Συμφωνούμε, οπότε πρέπει να "προβλέψουμε" για ποιο λόγο προωθούνται τόσο πολύ τα κρυπτονομίσματα. Τα ανταλλακτήρια λειτουργούν νόμιμα οπότε οι χώρες που επιτρέπουν τις συναλλαγές με αυτά έχουν κάποια ατζέντα από πίσω.
 9. Υποθέτω ότι μερικοί από τους λόγους που πάνε στα κρυπτονομίσματα είναι: Οι συναλλαγές καταγράφονται με τρόπο που δεν είναι δυνατό να κρυφτεί κάποιος. Το ότι το bitcoin είναι ανώνυμο ισχύει μέχρι να γίνει κάποια επώνυμη συναλλαγή, π.χ. προς τράπεζα ή ανταλλακτήριο. Από την στιγμή που θα μαθευτεί η διεύθυνσή του, όλο το ιστορικό συναλλαγών θα είναι γνωστό. Αποθηκεύεται στο blockchain. Δεν υπάρχουν πλαστά crypto. Μοναδικός τρόπος πλαστογραφίας είναι να ελέγχει κάποιος το 51% του δικτύου, πράγμα δύσκολο. Δεν υπάρχει πληθωρισμός λόγω ανεξέλεγκτου τυπώματος χρημάτων.
 10. @Rusty_Cookie Το σκέφτηκα και εγώ αλλά δυστυχώς σε άλλο φόρουμ που διάβασα αναφέρει ότι μάλλον το bios ελέγχει και τα pci express lanes. Αν είναι στην μητρική μια κάρτα με 16lanes λειτουργεί το "bug" αλλά σε riser με 1x pcie δεν λειτουργεί. Ενδεχομένως να έχει και άλλα κλειδώματα. Υ.Γ. Δεν χρειάζεσαι έτοιμο headless adapter αν τυχόν έχεις πρόχειρο adaptor σε VGA ή DVI. Με τρεις αντιστάσεις είσαι έτοιμος.
 11. @overvolt Από την στιγμή που είναι τεχνικά εφικτό να εκμεταλλευτεί μια εφαρμογή πολλούς πυρήνες, τα GHz δεν είναι το παν, το γινόμενο GHz x CPU cores είναι πιο σημαντικό. Αν από τα 7nm πάνε στα 3nm, αυτό σημαίνει ότι στο ίδιο εμβαδό θα μπορούν να τοποθετήσουν 544% περισσότερους πυρήνες, άρα και στην μισή συχνότητα να τρέχουν η επεξεργαστική ισχύς θα είναι και πάλι υπερδιπλάσια. Το ίδιο ισχύει και για τα cores στις GPU.
 12. Biden signs executive order calling for semiconductor supply chain review WWW.THEVERGE.COM A shortage has affected companies like Apple and Sony. Όπως το καταλαβαίνω, είναι θέμα χρόνου να φτιάξουν γραμμή παραγωγής και στην Αμερική ή έστω σε κάποια κοντινή χώρα, π.χ. στο Μεξικό.
 13. @salde Σκληρό νόμισμα "Με τον όρο σκληρό νόμισμα χαρακτηρίζεται κάθε νόμισμα, του οποίου το σε χρυσό ή συνάλλαγμα αντίκρισμά του έχει καταστήσει αυτό στην πράξη διεθνώς αποδεκτό. Σκληρό νόμισμα θεωρείται σήμερα το ευρώ, το δολάριο, η λίρα αγγλίας κ.α."
 14. Fiat money - Wikipedia EN.WIKIPEDIA.ORG " Fiat money does not have significant intrinsic value or use value " "Fiat money can be: Any money declared by a government to be legal tender. State-issued money which is neither convertible through a central bank to anything else nor fixed in value in terms of any objective standard. Money used because of government decree. An otherwise non-valuable object that serves as a medium of exchange[7] (also known as fiduciarymoney.)" Στο άρθρο αναφέρει και το "Loss of Backing". Έχω στο συ
 15. Όλα τα συμβατικά νομίσματα στηρίζονται σε υλικά αγαθά. Κανονικά για να κόψει χρήμα ένα κράτος πρέπει να έχει απόθεμα χρυσού αντίστοιχης αξίας (εξαιρείται το δολάριο). Τα κρυπτονομίσματα είναι "αέρας". Επειδή μας συμφέρει (όσους το κατέχουμε την τεχνολογία) το στηρίζουμε αλλά αν βαρέσει κανόνι κάποιο κρυπτονόμισμα, δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος νομικά. Δεν υπάρχει κάποιο απόθεμα σε φυσικά αγαθά να το στηρίζει, δεν υπάρχει εγγύηση κράτους, κλπ.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.