Jump to content

sdim

Premium Members
  • Posts

    693
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About sdim

  • Γενέθλια 15/07/1977

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Περιοχή
    Planet Earth
  • Ενδιαφέροντα
    Τεχνολογία, SW & HW engineering

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sdim's Achievements

  1. Δεν ξέρω τι γίνεται με τα πολιτικά αλλά δεν χορταίνω να μαθαίνω διάφορα τεχνολογικά από το TikTok. CNC, καινοτόμες μέθοδοι παραγωγής, γραμμές παραγωγής, 3D printing, assembly lines, "how ... is made", αστείρευτη πηγή γνώσης. Αν και γενικά δεν μου αρέσει να κολλάνε τα παιδιά στο κινητό, χαίρομαι που τουλάχιστον τα παρακινεί να χορεύουν. Χίλιες φορές καλύτερα να κοινωνικοποιούνται, να συζητούν για τους χορούς και να προσπαθούν να βγάλουν χορογραφίες (ιδιαίτερα τις ομαδικές) παρά να λιώνουν στο κρεβάτι 24/7. Δεν έχω δει άλλο social που να έχει κάνει μόδα τον χορό/άσκηση.
  2. sdim

    Διέρρευσαν οι προδιαγραφές της σειράς Blackwell της Nvidia

    Ήλπιζα για 48GB RAM αλλά και στα 36GB να ανέβει δεν είναι άσχημα.
  3. Αποδόσεις επιπέδου 3090 σε φορητό. Not bad!
  4. Δεν μπορούσε να βάλει κάποιος 256GB μέχρι τώρα; Μου φαίνεται περίεργο. Έχω μητρική με X299 το οποίο κυκλοφόρησε το 2017 και επίσημα υποστηρίζει 256GB. Ανεπίσημα κάποιος έχει καταφέρει να βάλει 1TB (8x128GB) και δεν γνωρίζω αν υποστηρίζει και 2TB (8x256GB). Περίμενα ότι μετά από 17 χρόνια θα έπρεπε οι μητρικές να υποστηρίζουν τουλάχιστον 512GB. Update Υπάρχουν μητρικές με X299 που υποστηρίζουν 2TB ASRock Enables 2 TB RDIMM Memory Support On Its X299 Motherboards WCCFTECH.COM ASRock has officially released the latest BIOS for their X299...
  5. <humor> Αγόρασαν κάτι για να τους ... και παρέλαβαν κάτι που τους ... και σε άλλον τομέα χωρίς επιπλέον χρέωση </humor>
  6. Οποιοσδήποτε usb συσκευή μπορεί να λειτουργήσει και ως δούρειος ίππος. Αντίστοιχα και κάθε συσκευή που συνδέεται στο WiFi,μπορει να λειτουργήσει ως gateway για κάποιον τρίτο ώστε να έχει πρόσβαση στο δίκτυό μας. Υπάρχουν μέχρι και καλώδια κινητών που έχουν τσιπάκι που περνάει Trojan στο κινητό όταν το βάλεις να φορτίσεις. Γι αυτό προτιμώ να πληρώσω 20€ παραπάνω και να κοιμάμαι ήσυχος πάρα να πάρω καλώδια από Κίνα.
  7. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που δεν τους αναφέρουν. Το κόστος είναι βασικός λόγος. Π.χ. ένα virtual machine 8πυρηνο με 16GB ram κοστίζει γύρω στα 170€/μήνα στο cloud (υπάρχει έκπτωση 55% περίπου αν το παραγγείλεις για 3 χρόνια). Ναι, γλιτώνεις την συντήρηση και το ρεύμα αλλά σε μια μεγάλη εταιρεία αυτά τα έξοδα είναι αμελητέα, προτιμά να έχει το δικό της IT. Το βασικό θέμα κατά την γνώμη μου είναι οι επιδόσεις. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να δημοσιευτούν performance benchmark για τα cloud! Θα δείτε παντού security benchmark αλλά όχι Performance behchmark. Καθώς τα πάντα στο cloud είναι virtualized οι επιδόσεις είναι χαμηλότερες από έναν dedicated server. Επίσης στο cloud υπάρχει και πολύ overhead για health monitoring, billing, metrics, κλπ το οποίο μειώνει επίσης τις επιδόσεις οπότε στην πράξη πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερο server από ότι υπολογίζαμε.
  8. Το καλύτερο θα ήταν να υποστηρίζει η Apple το pairing των εξαρτημάτων για αποφυγή κλοπής αλλά να μπορεί ο χρήστης να χρηδιμοποιήσει εξαρτήματα από iPhone που δεν έχουν δηλωθεί κλεμμένα. Επίσης πρέπει να απαγορευτούν οι κολλημένοι δίσκοι στην μητρική. Από την στιγμή που είναι γνωστό ότι οι SSD έχουν περιορισμένες εγγραφές είναι αναλώσιμοι, είναι παράλογο η ζωή ενός υπολογιστή να εξαρτάται από κάτι αναλώσιμο. Επειδή πολλοί δεν γνωρίζουν πως λειτουργούν οι SSD,θα σας πω ένα απλό παράδειγμα. Έχουμε μια λευκή σελίδα χαρτί. Γράφουμε κάτι με το μολύβι. Κάποια στιγμή δεν το χρειαζόμαστε και θέλουμε να γράψουμε κάτι άλλο. Σβήνουμε με την γόμα τα παλιό κείμενο και γράφουμε το καινούργιο. Από το σβήσιμο έμεινε λίγη μουντζούρα αλλά το νέο κείμενο διαβάζεται άνετα. Κάθε φορά που θα επαναλαμβάνουμε την διαδικασία το χαρτί θα έχει λίγο περισσότερη μοουτζουρα. Κάποια στιγμή η σελίδα θα έχει τόση μοουτζουρα που δεν θα μπορούμε να ξαναγράψουμε από πάνω. Δυστυχώς το BIOS των MAC αποθηκεύεται στον SSD οπότε αν χαλάσει ο εσωτερικός δίσκος δεν κάνει BOOT ούτε από εξωτερικό.
  9. Το τρίτο γράμμα από δεξιά στην στο κάτω μέρος μοιάζει με γωνία ενώ το ακριβώς από πάνω είναι κυκλικό,γι αυτό λέω ότι δεν είναι αντανάκλαση.
  10. sdim

    Πρόβλημα με LAN στο καινούριο pc!

    Απεγκατέστησε τους drivers της κάρτας δικτύου, πάτησε και στο κουτάκι που λέει για διαγραφή. Συνδέσου στο ίντερνετ είτε με κάποιο usb dongle (wifi ή ethernet) ή μέσω του κινητού αν έχεις αρκετά GB (όλα τα κινητά σχεδόν υποστηρίζουν USB network tethering). Αφού συνδεθείς στο ίντερνετ κάνε αναζήτηση συσκευών και λογικά θα βρει τον σωστό driver.
  11. Μου φαίνεται τριπλό. Στο κάτω μέρος, στην μεταλλική πλευρά του αποστάτη οι αριθμοί δεν είναι συμμετρικοί με τον πάνω αποστάτη άρα δεν είναι το είδωλο αλλά είναι δεύτερος αποστάτης, ένας ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο τζάμι και ένας ανάμεσα στο δεύτερο και στο τρίτο.
  12. sdim

    ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ 4Κ MONITOR

    Το απόλυτο 4K monitor για εργασία είναι ένα: Dell UltraSharp 43 4K Monitor (U4323QE) - Computer Monitors | Dell USA WWW.DELL.COM Shop the Dell UltraSharp 43 Inch 4K USB-C Hub Monitor (U4323QE), connect up to 4 PCs on a quad screen with 4K resolution, or view... Και εξηγώ: 1. Έχει ορθογώνιο subpixel layout (BGR) το οποίο με κατάλληλες ρυθμίσεις το υποστηρίζουν και τα windows και το MacOS. Οι OLED έχουν μη συμβατική διάταξη Subpixel με αποτέλεσμα στο κείμενο και στο γραμμικό σχέδιο να μην είναι πολύ καθαρά τα γράμματα και οι γραμμές. Οι OLED έχουν είτε τριγωνική διάταξη είτε ορθογώνια με επιπλέον white subpixel. Το cleartype δεν λειτουργεί σωστά στις OLED 2. Έχει IPS panel, άρα ευρεία γωνία θέασης. Όταν είσαι κοντά και η οθόνη είναι μεγάλη, στο IPS δεν υπάρχει αισθητή αλλοίωση των χρωμάτων στα άκρα. Αντίθετα στις VA (πολλές QLED είναι VA) είναι συχνά ορατό το contrast shift. 3. Έχει USB-C charge & σήμα. Αν έχετε mac με ένα καλώδιο έχετε και την τροφοδοσία και το σήμα της οθόνης. Γλιτώνετε και το κόστος ενός φορτιστή USB-C (περίπου 100€ κοστιζει ο φορτιστής των μεγάλων MacBook ). 4. Υποστηρίζει διάφορα layout. Μπορεί να λειτουργήσει και ως 4 ανεξάρτητες οθόνες, 1/4 της οθόνης από κάθε είσοδο σήματος. 5. Έχει ενσωματωμένο USB hub με συμβατικές και με USB-C θύρες. 6. Auto KVM. Χρήση έως και 4 υπολογιστών με ένα πληκτρολόγιο και ποντίκι. 7. Γενικά η Dell είναι αξιόπιστη. Αυτή την στιγμή σας γράφω από μια Dell 3008wfp, την αγόρασα το 2010.
  13. Από την στιγμή που έκλεισαν κάποιοι Server (άλλης εταιρείας, όχι Ubisoft) και δεν μπορούσα να παίξω ούτε campaign σε κάποια αγορασμένα αποφάσισα να μην αγοράσω ξανά παιχνίδι που θέλει online ενεργοποίηση. Μόνο GOG πλέον επειδή κατεβάζω τον installer και κοιμάμαι ήσυχος.
  14. Δεν είναι φήμες, είναι όντως δύσκολο να ακυρωθεί η συνδρομή. Όταν ακυρώνεις την συνδρομή σε χρεώνει το μισό του υπολοίπου, π.χ. αν είχες δεσμευτεί για ένα έτος και πας να ακυρώσεις την συνδρομή στους 6 μήνες θα πρέπει να πληρώσεις άλλους 3 μήνες. Αν πας να ακυρώσεις τον τελευταίο μήνα θα σε παιδέψει. Το color coding καθώς και το κείμενο είναι ανάποδο από το συνηθισμένο. Αντί στην οθόνη ακύρωσης της συνδρομής να είναι χρωματιστό το "ΟΚ" ή "I Agree" της ακύρωσης είναι το αντίστοιχο κουμπί της ανανέωσης και εκεί που νομίζεις ότι ακύρωσες την συνδρομή στην πράξη την έχεις ανανεώσει. Τελευταία φορά που πήγα να ακυρώσω μου έκαναν αντιπροσφορά για χαμηλή συνδρομή. Την δέχτηκα και ενώ μου είπε δώρο 2 μήνες με την μειωμένη συνδρομή, οι επόμενοι μήνες θα ήταν με την κανονική τιμή. Τσαντίστηκα και ακύρωσα τελείως την συνδρομή. Ίσως όταν σταματήσουν αυτές τις πρακτικές να κάνω ξανά συνδρομή. Αν ψάξτε στο google για "adobe cancelation misleading" θα σας εμφανίζει πάνω από ένα εκατομμύριο αποτελέσματα.
  15. Ευχαριστώ για το link. Δύσκολα θα κάνει κάποιος καταγγελία. Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων απλά δεν θα ασχοληθούν ξανά με ΕΣΠΑ. Όσοι ασχολούνται επαγγελματικά, αν κάνουν επώνυμη καταγγελία ρισκάρουν να τους αλλάξουν τα φώτα στους επόμενους ελέγχους. Αν γίνει ανώνυμη καταγγελία, δεν θα υπάρχει ενημέρωση για την εξέλιξη της αίτησης. Πάντως είναι ενδιαφέρουσα κίνηση, ίσως κάποιος πικραμένος να κάνει καμιά καταγγελία.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.