Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Intel ξεκίνησε να κατασκευάζει την πρώτη FPGA στα 14nm

    Η Intel ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε να κατασκευάζει και να αποστέλλει δείγματα σε πελάτες της, της νέας FPGA Stratix 10. Η Stratix 10, η οποία θα κατασκευάζεται στα εργοστάσια της Intel με την μέθοδο των 14nm, περιλαμβάνει τέσσερις ARM Cortex A53 πυρήνες και HBM2 μνήμη, ενώ όσον αφορά τις επιδόσεις της, ο CEO της Intel, Brian Krzanich, την χαρακτήρισε στην πρόσφατη IDF16 ως "θηρίο".

     

    Η Stratix 10 υποστηρίζεται ότι θα φέρει επανάσταση στον τομέα των επιδόσεων, σε data centers και υποδομές δικτύωσης και ότι θα είναι σε θέση να ικανοποιήσει την μεγάλη ζήτηση για υψηλότερες υπολογιστικές δυνατότητες, χαμηλότερο latency, μεγαλύτερη ευελιξία στα συστήματα και αυξημένη ενεργειακή απόδοση. Ειδικότερα και σύμφωνα με την Intel, τα πλεονεκτήματα της Stratix 10 είναι τα εξής

     

    Stratix 10 advantages.jpg

    • 2X the core performance and over 5X the density compared to the previous generation.
    • Up to 70 per cent lower power than Stratix V FPGAs for equivalent performance.
    • Up to 10TFLOPS of single-precision floating point DSP performance.
    • Up to 1TBps memory bandwidth with integrated High-Bandwidth Memory (HBM2) in-package.
    • Embedded quad-core 64-bit ARM Cortex-A53 processor.

     

     

    Η Intel υποστηρίζει ότι οι FPGAs μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα σημαντικές και χρήσιμες σε data centers, χάρη στην δυνατότητά τους να μεταρρυθμίζονται σε milliseconds, ώστε να επιταχύνουν κάθε φορά και συγκεκριμένες εργασίες, προσφέροντας μεγάλη αύξηση επιδόσεων και παράλληλα εξοικονόμηση ενέργειας.

     

    Να θυμίσουμε εδώ ότι η Intel εξαγόρασε την Altera, η οποία κατασκευάζει τις Stratix FPGAs, τον Δεκέμβρη του 2015 προς 16,7 δισεκατομμύρια, ενώ και η Microsoft πρόσφατα δημοσίευσε λεπτομέρειες όσον αφορά το Project Catapult, το οποίο θέλει την εταιρία να εξοπλίζει τα data centers της με FPGAs, έχοντας και η ίδια διαπιστώσει την χρησιμότητά τους.

     

    57fde443d7a90-IntelAlteraStratix10FPGASoC.jpg

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.