Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ισχύς έως 600 watt για κάρτες γραφικών με τη νέα υποδοχή τροφοδοσίας PCIe 5.0

    Με έως και τρία 8-pin τροφοδοσίας για τις τρέχουσες κάρτες γραφικών υψηλού επιπέδου, το αποτέλεσμα είναι μια μπερδεμένη συνδεσμολογία καλωδίων η οποία σιγά-σιγά αλλά σίγουρα φθάνει στα όρια του τι είναι αποδεκτό και λογικό. Οι παλιές υποδοχές MOLEX 6 + 2 σε αυτή τη μορφή είναι πλέον τεχνικά απαρχαιωμένες. Η υποδοχή Microfit 12-pin στην Founders Edition της NVIDIA ήταν τελικά μόνο ένα μεταβατικό στάδιο και οφείλεται στο "καθαρό σχεδιασμό" των καρτών - δεν καθορίζει ένα νέο πρότυπο, αλλά παραμένει μια μεσοβέζικη λύση .

    Η υποδοχή Microfit 16 ακίδων για τις επερχόμενες GeForce RTX 3090 TI που φημολογείται σε ορισμένες ιστοσελίδες, στηρίζεται σε υλοποίηση MOLEX, αλλά σίγουρα δεν θα είναι στάνταρ σε όλες τις κάρτες. Αυτό που η NVIDIA τελικά θα παρουσιάσει στην Founders Edition, είναι ακόμα ένα μυστικό, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει ένα εντελώς νέο βύσμα. Εκτός από τους κατασκευαστές τροφοδοσίας, αρκετοί κατασκευαστές καρτών γραφικών έχουν ήδη εκφράσει κάποια ανακούφιση ότι το PCI SIG έχει επίσης προσδιορίσει μια νέα "υποδοχή υψηλής ισχύος" (Η +) ως στάνταρ εντός της προδιαγραφής του νέου πρότυπου PCIE 5.0. Αυτό φαίνεται παρακάτω:

    01-Connector-Shaded.jpg

     

    Αυτός ο σχεδιασμός της σύνδεση ορίστηκε ειδικά για να υποστηρίξει κάρτες με κατανάλωση ενέργειας έως και 600 Watts. Συνεπώς, η νέα υποδοχή 12VHPWR δεν ταιριάζει με τους βοηθητικούς συνδέσμους ισχύος 2 × 3 και 2 × 4 PCI Express. Οι ακροδέκτες τροφοδοσίας του συνδετήρα 12VHPWR έχουν απόσταση μόνο 3,0 mm, ενώ οι επαφές στον παλαιότερο συνδετήρα 2 x 3 × 3 (6 ακίδων) και σύνδεσμο 2 x 4 (6 + 2 pins) έχουν μεγαλύτερη απόσταση 4,2 mm. Δώδεκα μεγάλες επαφές φέρουν τη τροφοδοσία (2 × 6) και οι τέσσερις μικρότερες επαφές που ακολουθούν είναι για τα sideband signals.

     

    03-Connector-Drawing-980x949.jpg

     

    Το PCI SIG καθορίζει ένταση ρεύματος των pins (εξαιρουμένων των τεσσάρων pins από κάτω) στα 9,2 Α ανά pin/θέση με ένα όριο 30° C άνοδο πάνω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος σε + 12 VDC με όλες τις δώδεκα επαφές που ενεργοποιούνται. Αυτό δίνει 55,2 A σε μία κατεύθυνση για τo rail ισχύος 12 volt, ή 662,4 W. Φυσικά, οι ανοχές και οι μειώσεις για λόγους ασφαλείας εξακολουθούν να λαμβάνονται υπόψη εδώ στο σύνολο σε ένα ποσοστό της τάξης του 11%, έτσι ώστε στο τέλος τα 600 watt να εξακολουθούν να είναι εγγυημένα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.