Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Ε.Ε. προτείνει αυστηρούς κανονισμούς για τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών smartphone και tablet

    Οι κατασκευαστές smartphone που προμηθεύουν την ΕΕ, θα αντιμετωπίσουν αυστηρότερους κανόνες για την παροχή ανταλλακτικών και τη διασφάλιση μεγαλύτερης διάρκειας ζωής της μπαταρίας, σύμφωνα με προσχέδιο προτάσεων που δημοσιεύθηκαν από τις Βρυξέλλες την Τετάρτη. 
    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είπε ότι τουλάχιστον 15 διαφορετικά εξαρτήματα θα πρέπει να είναι διαθέσιμα για τουλάχιστον πέντε χρόνια από την ημερομηνία εισαγωγής ενός smartphone στην αγορά και ότι οι μπαταρίες θα πρέπει να επιβιώνουν τουλάχιστον 500 πλήρεις φορτίσεις χωρίς να υποβαθμίζονται κάτω από το 83 τοις εκατό της χωρητικότητάς τους . Τα τηλέφωνα θα πρέπει επίσης να φέρουν ετικέτα ενεργειακής απόδοσης, παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιούνται για πλυντήρια ρούχων και πλυντήρια πιάτων, η οποία θα δείχνει την αντοχή της μπαταρίας και άλλα χαρακτηριστικά, όπως αντίσταση στις πτώσεις.

    Το σχέδιο είναι η τελευταία οδηγία των Βρυξελλών που στοχεύει τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών αφού εισήγαγε τον Ιούνιο την απαίτηση χρήσης τυποποιημένου φορτιστή έως το 2024, παρά την πολυετή αντίθεση της βιομηχανίας, ιδίως από την Apple. Η παράταση του κύκλου ζωής όλων των smartphone που πωλούνται στην ΕΕ κατά πέντε χρόνια θα εξοικονομούσε εκπομπές ισοδύναμες με περίπου 10 εκατομμύρια τόνους CO2 -- περίπου το ίδιο με το να βγάζετε 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα από το δρόμο, σύμφωνα με μελέτη του Ευρωπαϊκού Γραφείου Περιβάλλοντος. Τα σχέδια κανονισμών, που καλύπτουν επίσης τα tablet και τα τυπικά κινητά τηλέφωνα, προτείνουν ότι εάν το υλικό γίνει πιο επισκευάσιμο και ανακυκλώσιμο, θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας που συνεπάγεται η παραγωγή και η χρήση του κατά ένα τρίτο.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.