Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η νέα λειτουργία Lockdown mode στο iPhone, μπορεί εύκολα να ανιχνευθεί από τρίτους.

    Μόλις η Apple κυκλοφορήσει το νέο λειτουργικό σύστημα iPhone και iPad στις αρχές του επόμενου μήνα, οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν μια νέα λειτουργία απορρήτου που η εταιρεία αποκαλεί "ακραία". Είναι φτιαγμένο για δημοσιογράφους, ακτιβιστές, πολιτικούς, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οποιονδήποτε άλλον που μπορεί να ανησυχεί μήπως γίνει στόχος εξελιγμένων χάκερ, ο οποίοι ίσως να εργάζονται για κυβερνήσεις που είναι οπλισμένες με λογισμικό υποκλοπής spyware που κατασκευάζονται από εταιρείες όπως η NSO Group. Η Apple το αποκαλεί "Κλείδωμα λειτουργίας" (Lockdown Mode) και λειτουργεί απενεργοποιώντας ορισμένες λειτουργίες του iPhone που συνηθίζεται να εκμεταλλεύονται κακόβουλοι τρίτοι για να αποκτήσουν πρόσβαση στα iOS τηλέφωνα χρήστών στο παρελθόν. Αλλά αν ενεργοποιηθεί η λειτουργία κλειδώματος, θα είναι εύκολο να αποτυπωθούν και να αναγνωριστούν, σύμφωνα με έναν προγραμματιστή που δημιούργησε έναν ιστότοπο για να αποδείξει την ιδέα του, ότι δηλαδή μπορεί να εντοπιστεί αν ο χρήστης έχει ενεργοποιημένη τη λειτουργία κλειδώματος ή όχι.

    Ο John Ozbay, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας που εστιάζει στο απόρρητο Cryptee και ένας ακτιβιστής για το απόρρητο επικοινωνιών, είπε στο Motherboard ότι οποιοσδήποτε ιστότοπος ή διαδικτυακή διαφήμιση μπορεί να εντοπίσει εάν λείπουν ορισμένες συνήθεις λειτουργίες, όπως η φόρτωση προσαρμοσμένων γραμματοσειρών, η οποία είναι μια από τις λειτουργίες που απενεργοποιεί η Λειτουργία κλειδώματος. "Ας υποθέσουμε ότι βρίσκεστε στην Κίνα και χρησιμοποιείτε τη Λειτουργία κλειδώματος. Τώρα, οποιοσδήποτε ιστότοπος που επισκέπτεστε θα μπορούσε να εντοπίσει άμεσα ότι χρησιμοποιείτε την Λειτουργία κλειδώματος, ενώ έχει τη διεύθυνση IP σας. Έτσι θα μπορούν πραγματικά να αναγνωρίσουν ότι ο χρήστης με αυτήν τη διεύθυνση IP χρησιμοποιεί τη λειτουργία κλειδώματος. Είναι μια αντιστάθμιση μεταξύ ασφάλειας και ιδιωτικότητας. Και η Apple επέλεξε την ασφάλεια.", δήλωσε ο John Ozbay


    Πηγή
    Φωτογραφία: URUPONG/GETTY IMAGES
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.