Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η πρώτη beta του Android 14 είναι τώρα διαθέσιμη για όσους έχουν Pixel για να δοκιμάσουν

      Είναι αρκετά ασφαλές για να το χρησιμοποιείτε καθημερινά. Ωστόσο, κάντε το με προσοχή.

    Από τις αρχές Φεβρουαρίου, το Android 14 έχει κυκλοφορήσει διάφορες developer previews. Αυτές οι πρώιμες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος είναι ασταθείς και κυρίως σχεδιασμένες για προγραμματιστές που τις χρησιμοποιούν για δοκιμές εφαρμογών. Σήμερα, όμως, απομακρυνόμαστε από τις προεπισκοπήσεις προγραμματιστών και περνάμε στην πρώτη beta. Μπορείτε να εγκαταστήσετε την πρώτη beta του Android 14 αν έχετε μια υποστηριζόμενη συσκευή Pixel. Τα υποστηριζόμενα Pixel είναι το Pixel 4a 5G και όλα όσα κυκλοφόρησαν μετά από αυτό (Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6/Pro, Pixel 6a και Pixel 7/Pro). Σημειώστε ότι η λίστα αυτή δεν περιλαμβάνει το vanilla Pixel 4a (χωρίς 5G). Αν δεν έχετε στην κατοχή σας ένα Pixel, είναι πιθανό το τηλέφωνό σας να δει σύντομα υποστήριξη beta. Παρόλο που δεν έχουμε ακόμα άμεση επιβεβαίωση από κανέναν OEM, έχουμε μια λίστα με πιθανές ημερομηνίες διάθεσης του Android 14.

     

    Για τους κατόχους Pixel που υποστηρίζεται η beta του Android 14, ο δικτυακός τόπος androidauthority.com έχει δημοσιεύσει οδηγό για την εγκατάσταση του Android 14. Έχετε στο νού σας όμως ότι μια έκδοση beta δεν εγγυάται την απροβλημάτιστη λειτουργία του τηλεφώνου σας, άρα μπορεί να έχει σφάλματα και άλλα προβλήματα. Παρόλο που η μετάβαση από το σταθερό Android 13 στη beta του Android 14 δεν θα απαιτήσει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, η επιστροφή στο Android 13, θα απαιτήσει. Με άλλα λόγια, μην μεταπηδήσετε στη beta εκτός αν είστε απολύτως σίγουροι ότι εκεί θέλετε να πάτε!


    Συνολικά, το Android 14 δεν πρόκειται να αποτελέσει ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός σε σχέση με το Android 13. Με βάση τις δύο προεπισκοπήσεις προγραμματιστών, αυτή η πρώτη beta είναι πολύ παρόμοια. Ένα πράγμα που θα παρατηρήσετε αμέσως είναι μια νέα κίνηση χειρονομίας επιστροφής. Όταν σαρώνετε προς τα μέσα από τις άκρες του τηλεφώνου σας για να ξεκινήσετε μια εντολή "go back", το εικονίδιο θα είναι πιο εμφανές. Επίσης, θα ταιριάζει με το θέμα της συσκευής χρησιμοποιώντας το Material You, το οποίο είναι μια διακριτική αλλά ωραία πινελιά. Μια άλλη αλλαγή που αναμφίβολα θα παρατηρήσετε είναι η ενημερωμένη έκδοση της κοινής χρήσης. Όταν πατάτε το εικονίδιο "Κοινή χρήση" μέσα σε μια εφαρμογή, οι πρώτες εφαρμογές που θα βλέπετε θα είναι πιο στενά συνδεδεμένες με τη δική σας χρήση. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε νέες προσαρμοσμένες ενέργειες εδώ, επειδή οι προγραμματιστές θα έχουν επιτέλους αυτή τη δυνατότητα. Βασικά, η κοινή χρήση περιεχομένου από μια εφαρμογή θα γίνει ταχύτερη και πιο ισχυρή στο μέλλον.

     

    Android-14-Beta-share-sheet.png.webp


    Δυστυχώς, ορισμένες αλλαγές μπορεί να μην είναι τόσο ευπρόσδεκτες. Μια αλλαγή με το Android 14 beta είναι ένα νέο χαρακτηριστικό που περιορίζει τις συνδέσεις εφαρμογών σε ευαίσθητα δεδομένα από άλλες εφαρμογές στο όνομα της προσβασιμότητας. Ενώ αυτό ακούγεται καλό στα χαρτιά - θα προστατεύσει τα ευαίσθητα δεδομένα σας από κακόβουλες εφαρμογές που προσπαθούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες προσβασιμότητας - θα μπορούσε επίσης να σπάσει ορισμένες εφαρμογές που χρησιμοποιούν αυτές τις λειτουργίες με την άδεια του χρήστη. Η Google λέει ότι αυτό δεν θα επηρεάσει αξιόπιστες εφαρμογές όπως το TalkBack, αλλά δεν γνωρίζουμε ποιες άλλες εφαρμογές εμπιστεύεται η Google. Με άλλα λόγια, καθώς αυτή η beta εξελίσσεται, θα έχουμε μια καλύτερη ιδέα για το αν πρόκειται για καλά ή κακά νέα.

     

    Τέλος, το Android θα έχει περισσότερες δυνατότητες γραφικών. Αυτό θα περιλαμβάνει πράγματα όπως τα εφέ μορφοποίησης. Θα έχει πλάκα να δούμε πώς οι προγραμματιστές εφαρμογών θα το χρησιμοποιήσουν αυτό προς όφελός τους!


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.