Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google ανοίγει την πόρτα για εφαρμογές Android που λειτουργούν σε όλες τις πλατφόρμες

    Η Google προσπαθεί να διευκολύνει τους developers να δημιουργήσουν εφαρμογές Android που να λειτουργουν με κάποιο τρόπο σε μια σειρά διαφορετικών λειτουργικών. Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, η Google εξηγεί ότι λανσάρει ένα νέο κιτ ανάπτυξης λογισμικού μεταξύ συσκευών ( cross-device software development kit - SDK) που περιέχει τα εργαλεία που χρειάζονται για να κάνουν τις εφαρμογές τους να παίζουν καλά σε συσκευές Android αλλά και σε τηλέφωνα, tablet, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα εκτός Android.

    Το SDK υποτίθεται ότι επιτρέπει στους προγραμματιστές να κάνουν τρία βασικά πράγματα με τις εφαρμογές τους: να ανακαλύψουν κοντινές συσκευές, να δημιουργήσουν ασφαλείς συνδέσεις μεταξύ συσκευών και να φιλοξενήσουν την εμπειρία μιας εφαρμογής σε πολλές συσκευές. Σύμφωνα με την Google, το SDK μεταξύ συσκευών χρησιμοποιεί Wi-Fi, Bluetooth και ultra-wideband για την παροχή συνδεσιμότητας πολλών συσκευών.

    Η Google περιγράφει διάφορες περιπτώσεις χρήσης για το SDK μεταξύ συσκευών στη σελίδα τεκμηρίωσής της και φαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να επιτρέψει σε πολλούς χρήστες σε ξεχωριστές συσκευές να επιλέγουν στοιχεία από ένα μενού κατά τη δημιουργία μιας ομαδικής παραγγελίας φαγητού, εξοικονομώντας έτσι το να περάσετε το τηλέφωνό σας στο δωμάτιο. Θα μπορούσε επίσης να επιτρέψει να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε σε ένα άρθρο κατά την εναλλαγή από το τηλέφωνό σας σε tablet ή ακόμη και να επιτρέψει στους επιβάτες ενός αυτοκινήτου να μοιραστούν μια συγκεκριμένη τοποθεσία χάρτη με το σύστημα πλοήγησης του οχήματος.

    Ακούγεται σχεδόν σαν επέκταση του Nearby Share, που επιτρέπει στους χρήστες Android να μεταφέρουν αρχεία σε Chromebook και άλλα Android. Τον Απρίλιο, ο Mishaal Rahman του Esper εντόπισε μια επερχόμενη ενημέρωση Nearby Share που θα μπορούσε να σας επιτρέψει να μοιράζεστε γρήγορα αρχεία σε όλες τις συσκευές με τις οποίες είστε συνδεδεμένοι στο Google. Η Google είπε επίσης κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της CES 2022 ότι θα φέρει το Nearby Share σε συσκευές Windows αργότερα αυτό το έτος.

    Το κιτ εργαλείων μεταξύ συσκευών είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε developer preview και προς το παρόν λειτουργεί μόνο με τηλέφωνα και tablet Android. Η Google θέλει τελικά να επεκτείνει την υποστήριξη σε "άλλες επιφάνειες Android και λειτουργικά συστήματα εκτός Android", συμπεριλαμβανομένων των iOS και Windows, αλλά δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πότε θα συμβεί αυτό. Δεδομένου ότι η δυνατότητα είναι στις αρχές, πιθανότατα δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε εφαρμογές που γεφυρώνουν τη συνδεσιμότητα μεταξύ συσκευών iOS και Android σύντομα. Αλλά θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς εφαρμοστεί η νέα δυνατότητα και αν θα κάνει τη χρήση συγκεκριμένων εφαρμογών πιο βολική.


    Πηγή
    Φωτογραφία: William Joel / The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.