Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google θα επιτρέψει σύντομα τα τηλέφωνα Pixel να λειτουργούν ως Dashcam

    Αντί να χρειάζεται να αγοράσετε ένα (μερικές φορές ακριβό) ειδική συσκευή, σύντομα θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Pixel σας (και επιλεγμένες άλλες συσκευές Android) ως dashcam για το αυτοκίνητό σας μετά από μια επερχόμενη ενημέρωση Προσωπικής Ασφάλειας. Σε επιλεγμένες συσκευές Android - κυρίως τα τηλέφωνα Pixel της Google, αλλά και άλλες συσκευές όπως το Nothing Phone (1) - η εφαρμογή Personal Safety προσφέρει χρήσιμες λειτουργίες όπως "Κοινή χρήση έκτακτης ανάγκης", "Έλεγχος ασφαλείας" και "Ανίχνευση σύγκρουσης αυτοκινήτου". Σήμερα το βράδυ, η Google φαίνεται να έχει κάνει διαθέσιμη "κατά λάθος" μια έκδοση της Personal Safety - έκδοση 2023.04.27.532191641.8-dogfood - μέσω του Play Store.

     

    Στην εφαρμογή, η ομάδα του 9to5google.com, κατάφερε να ενεργοποιήσει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται "Dashcam" και η οποία, όπως υποδηλώνει το όνομα, καταγράφει βίντεο (και ήχο, προαιρετικά) ενώ οδηγείτε. Εάν το τηλέφωνό σας είναι τοποθετημένο στο σωστό σημείο, η καταγραφή θα πρέπει να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σε περίπτωση ατυχήματος ή άλλης απρόβλεπτης κατάστασης.

     

    Μόλις είναι διαθέσιμη, η λειτουργία μπορεί να ξεκινήσει μέσω μιας νέας συντόμευσης "Dashcam" στην ενότητα "Να είστε προετοιμασμένοι" της αρχικής σελίδας. Εκεί, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγγραφή χειροκίνητα ή να προβάλετε τα πρόσφατα βίντεο σας. Ενώ η Dashcam πραγματοποιεί εγγραφή, το τηλέφωνό σας εξακολουθεί να είναι πλήρως χρησιμοποιήσιμο, μεταξύ άλλων και για πλοήγηση με τους Χάρτες Google. Εναλλακτικά, μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια κλειδώνοντας την οθόνη σας και η εγγραφή θα συνεχιστεί.

     

    Το πιο σημαντικό είναι ότι η Google έχει κατασκευάσει αυτή τη λειτουργία για να λειτουργεί χωρίς την παρέμβαση του χρήστη. Κατά τη ρύθμιση, μπορείτε να επιλέξετε να ξεκινούν οι εγγραφές αυτόματα όταν συνδέεστε με μια συγκεκριμένη συσκευή Bluetooth (π.χ. το στερεοφωνικό ή το σύστημα infotainment του αυτοκινήτου σας) και να τερματίζονται όταν αποσυνδέεστε. Για εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου, οι εγγραφές σας διαγράφονται αυτόματα μετά από τρεις ημέρες, εκτός αν τις αποθηκεύσετε. Επιπλέον, η εφαρμογή αναφέρει ότι τα ίδια τα βίντεο είναι συμπιεσμένα, κατά μέσο όρο "30 MB ανά λεπτό", με μέγιστη διάρκεια εγγραφής 24 ώρες.

     

    Συνολικά, αυτή η λειτουργία φαίνεται να είναι καλά μελετημένη και μοιάζει ουσιαστικά έτοιμη για κυκλοφορία. Η χρήση ενός smartphone ως dashcam έχει επίσης αρκετό νόημα, καθώς το τηλέφωνό σας πιθανώς διαθέτει καλύτερη κάμερα από ό,τι θα προσέφεραν κάποιες φθηνότερες dashcams.

     

    Τούτου λεχθέντος, θα θέλαμε να δούμε τη δυνατότητα χρήσης του ευρυγώνιου φακού για να προσφέρουμε μεγαλύτερη εικόνα. Αναρωτιόμαστε επίσης για το πώς η Personal Safety θα είναι σε θέση να κάνει αυτού του είδους την καταγραφή σε συνεχή λειτουργία χωρίς να παράγει υπερβολική θερμότητα, ειδικά αν το τηλέφωνό σας πρέπει να τοποθετηθεί σε θέση που είναι πιθανό να βλέπει πολύ άμεσο ηλιακό φως.

     

    Τίποτα στο κείμενο της λειτουργίας δεν αναφέρει την αποκλειστικότητα του Pixel, οπότε μένει να δούμε αν η Dashcam θα είναι διαθέσιμη και σε άλλα τηλέφωνα με το Personal Safety της Google. Εάν πρόκειται για αποκλειστικότητα, η επόμενη μεγάλη ευκαιρία για την Google να λανσάρει χαρακτηριστικά Pixel θα είναι το Pixel Feature Drop του Ιουνίου του επόμενου μήνα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.