Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η SpaceX και η T-Mobile σχεδιάζουν να συνδέσουν τα κινητά τηλέφωνα με δορυφόρους για να ενισχύσουν την κάλυψη κινητής τηλεφωνίας

    Η T-Mobile θα χρησιμοποιήσει τους δορυφόρους Starlink της SpaceX για να παρέχει στους χρήστες κινητής τηλεφωνίας πρόσβαση στο δίκτυο σε περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών με προβληματική κάλυψη, ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Πέμπτη, περιγράφοντας σχέδια για τη σύνδεση των κινητών τηλεφώνων των χρηστών απευθείας με δορυφόρους σε τροχιά.
    Τα νέα σχέδια, τα οποία θα υπάρχουν παράλληλα με τις υπάρχουσες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, της T-mobile, θα περιορίσουν την ανάγκη για πύργους κινητής τηλεφωνίας και θα προσφέρουν υπηρεσία για αποστολή κειμένων και εικόνων όπου δεν υπάρχει επί του παρόντος κάλυψη κινητής τηλεφωνίας, κλειδί για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε απομακρυσμένες περιοχές, δήλωσε ο Elon Musk σε μια εκδήλωση εχθές στις εγκαταστάσεις πυραύλων της εταιρείας του στο νότιο Τέξας. Οι δορυφόροι του Starlink θα χρησιμοποιήσουν το φάσμα μεσαίας ζώνης της T-Mobile για να δημιουργήσουν ένα νέο δίκτυο.

    Οι δορυφόροι Starlink επόμενης γενιάς του SpaceX, ο πρώτος από τους οποίους σχεδιάζεται να εκτοξευτεί με πύραυλο Starship επόμενης γενιάς του SpaceX όταν αναπτυχθεί πλήρως, θα έχουν μεγαλύτερες κεραίες που θα επιτρέπουν απευθείας σύνδεση με κινητά τηλέφωνα στο δίκτυο της T-mobile.

    Τα περισσότερα τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται από τους πελάτες της εταιρείας θα είναι συμβατά με τη νέα υπηρεσία, η οποία θα ξεκινήσει με υπηρεσίες γραπτών μηνυμάτων σε φάση beta από το τέλος του επόμενου έτους.


    Πηγή
    Φωτογραφία: REUTERS/Adrees Latif
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.