Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ιαπωνική κοινοπραξία επιτυγχάνει ταχύτητες 6G που φτάνουν τα 100 Gbps - 500 φορές ταχύτερα από τον μέσο όρο των κινητών τηλεφώνων 5G

      Επιτεύχθηκε μεταφορά δεδομένων με ταχύτητα 100 gbps σε ζώνες μήκους κύματος υψηλής συχνότητας σε απόσταση 90 μέτρων

    Μια κοινοπραξία εταιρειών στην Ιαπωνία πέτυχε ένα αξιοσημείωτο ορόσημο στην ασύρματη τεχνολογία, παρουσιάζοντας την πρώτη ασύρματη συσκευή υψηλής ταχύτητας 6G στον κόσμο. Με δυνατότητα μετάδοσης δεδομένων με τον εκπληκτικό ρυθμό των 100 gigabits ανά δευτερόλεπτο (Gbps) σε αποστάσεις που ξεπερνούν τα 90 μέτρα (300 πόδια), το επίτευγμα αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα πέρα από τις δυνατότητες των δικτύων 5G.

     

    Η ασύρματη συσκευή της κοινοπραξίας διαθέτει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων που ισοδυναμούν με την ασύρματη ροή πέντε ταινιών HD κάθε δευτερόλεπτο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις μέσες ταχύτητες 5G. Αξιοποιώντας τη ζώνη των 100 gigahertz (GHz) σε εσωτερικούς χώρους και τη ζώνη των 300 GHz σε εξωτερικούς χώρους, η συσκευή επιδεικνύει εξαιρετικές επιδόσεις, τοποθετώντας την ως πρωτοπόρο στην κούρσα προς την ασύρματη επικοινωνία επόμενης γενιάς.

     

    Οι επιτυχείς δοκιμές, που πραγματοποιήθηκαν σε απόσταση 100 μέτρων (328 πόδια), υπογραμμίζουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας 6G να φέρει επανάσταση στα πρότυπα συνδεσιμότητας. Ενώ το 5G παραμένει το σημερινό βιομηχανικό πρότυπο, με μέσες ταχύτητες γύρω στα 204,9 megabits ανά δευτερόλεπτο (Mbps), η έλευση του 6G υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει τις δυνατότητες της ασύρματης επικοινωνίας, με προβλέψεις για την ανάπτυξη στις αρχές της δεκαετίας του 2030


    Πηγή
    Φωτογραφία: fhm via Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.