Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας για προστασία των iPhone από κλοπή

    Η Apple εισήγαγε ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας με την ονομασία Stolen Device Protection for iPhone στην πρώτη beta του iOS 17.3, που κυκλοφόρησε σήμερα στους προγραμματιστές. Το χαρακτηριστικό αυτό στοχεύει να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ανησυχία για κλοπές iPhone σε δημόσιους χώρους, όπου οι επιτιθέμενοι παρατηρούν τα θύματα να πληκτρολογούν τους κωδικούς πρόσβασης και στη συνέχεια το χρησιμοποιούν για να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης του Apple ID και να τα κλειδώσουν από τους λογαριασμούς τους.

     

    Πώς λειτουργεί η προστασία κλεμμένης συσκευής

     

    Η Προστασία κλεμμένης συσκευής χρησιμοποιεί ένα σύστημα δύο επιπέδων για την παροχή πρόσθετης ασφάλειας σε περίπτωση κλοπής συσκευών. Για καθημερινές ενέργειες όπως η χρήση κωδικών πρόσβασης, passkeys, η υποβολή αίτησης για μια κάρτα Apple, η απενεργοποίηση της χαμένης λειτουργίας, η διαγραφή ενός iPhone ή η χρήση μεθόδων πληρωμής που έχουν αποθηκευτεί με ένα iPhone, απαιτείται βιομετρική πιστοποίηση - όπως το Face ID ή το Touch ID - ακόμη και όταν το τηλέφωνο δεν βρίσκεται σε οικεία τοποθεσία.

     

    Ωστόσο, για πιο ευαίσθητες ενέργειες, όπως η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης Apple ID, η ενημέρωση των ρυθμίσεων ασφαλείας του Apple ID, η αλλαγή των ρυθμίσεων κωδικού πρόσβασης ή Touch/Face ID ή η απενεργοποίηση της Προστασίας εύρεσης της συσκευής μου ή της προστασίας κλεμμένης συσκευής, θα τεθεί σε ισχύ μια καθυστέρηση ασφαλείας μιας ώρας μακριά από οικείες τοποθεσίες. Αυτή η καθυστέρηση έχει ως στόχο να δώσει χρόνο στους χρήστες να αντιληφθούν ότι η συσκευή τους έχει κλαπεί και να την απενεργοποιήσουν ή να την εντοπίσουν εξ αποστάσεως πριν ο κλέφτης προλάβει να κάνει σημαντικές αλλαγές.

    Ενεργοποίηση της προστασίας κλεμμένης συσκευής

     

    Για να ενεργοποιήσετε την Προστασία κλεμμένης συσκευής, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

    • Βεβαιωθείτε ότι το iPhone σας τρέχει την έκδοση iOS 17.3 beta.
    • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
    • Σύρετε προς τα κάτω και πατήστε στο Face ID & Passcode (ή Touch ID & Passcode).
    • Επιλέξτε Προστασία κλεμμένης συσκευής.
    • Εναλλαγή του διακόπτη για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

     

    Ενισχυμένη ασφάλεια έναντι κλοπής iPhone

     

    Η Προστασία κλεμμένης συσκευής για iPhone αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τη διασφάλιση των δεδομένων και του απορρήτου των χρηστών, υπό το πρίσμα των αυξανόμενων περιστατικών κλοπής iPhone. Συνδυάζοντας τον βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας με έναν μηχανισμό καθυστέρησης, η Apple καθιστά πιο δύσκολο για τους κλέφτες να εκμεταλλευτούν τις κλεμμένες συσκευές.


    Πηγή
    Φωτογραφία: 9to5mac.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.