Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι συσκευές Android μπορούν πλέον να αρχειοθετούν αυτόματα τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται ελάχιστα

      Η νέα λειτουργία αρχειοθέτησης μειώνει αυτόματα τον αποθηκευτικό χώρο των εφαρμογών έως και κατά 60%

    Η Google έχει αρχίσει να αναπτύσσει ένα νέο εργαλείο αυτόματης αρχειοθέτησης για συσκευές Android, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να απελευθερώνει αποθηκευτικό χώρο χωρίς να απεγκαθιστά εντελώς τις εφαρμογές από τις συσκευές των χρηστών. Η Google ισχυρίζεται ότι η λειτουργία αυτόματης αρχειοθέτησης μπορεί να μειώσει αυτόματα τον αποθηκευτικό χώρο που καταλαμβάνουν οι σπάνια χρησιμοποιούμενες εφαρμογές κατά σχεδόν 60%, χωρίς να καταργήσει εντελώς την εφαρμογή ή τα σχετικά δεδομένα από τη συσκευή του χρήστη.

     

    Οι αρχειοθετημένες εφαρμογές μπορούν να διακριθούν από ένα εικονίδιο σύννεφου που επικαλύπτεται στο εικονίδιο της εφαρμογής. Πατώντας τις αρχειοθετημένες εφαρμογές θα γίνει εκ νέου λήψη και πλήρης επαναφορά τους, εφόσον η εφαρμογή είναι ακόμη διαθέσιμη στο Google Play. Η λειτουργία αυτή θα φανεί χρήσιμη σε όσους χρησιμοποιούν συσκευές Android που δεν διαθέτουν επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο ή σε χρήστες που διστάζουν να διαγράψουν εντελώς εφαρμογές για να ελευθερώσουν λίγο χώρο, αν και δεν θα είναι επιλέξιμες για αυτόματη αρχειοθέτηση όλες οι εφαρμογές. Η Google σημειώνει ότι η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο σε εφαρμογές που δημοσιεύονται χρησιμοποιώντας τη μορφή App Bundle του Android και ότι οι εφαρμογές με υποστήριξη αρχειοθέτησης δεν θα εμφανίζονται τόσο συχνά στις προτάσεις απεγκατάστασης μιας συσκευής.

     

    Οι χρήστες του Android θα πρέπει να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία αυτόματης αρχειοθέτησης. Η επιλογή θα εμφανίζεται μέσω ενός αναδυόμενου παραθύρου όταν επιχειρείται η εγκατάσταση μιας νέας εφαρμογής σε μια συσκευή που δεν έχει αποθηκευτικό χώρο. Μόλις ενεργοποιηθεί, η λειτουργία θα αρχειοθετήσει όλες τις αχρησιμοποίητες εφαρμογές από τη συσκευή. Μια δήλωση αποποίησης ευθυνών στο αναδυόμενο παράθυρο επιλογής αποκαλύπτει ότι οι προτιμήσεις της λειτουργίας μπορούν να προσαρμοστούν στο μενού ρυθμίσεων. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πώς (ή αν) είναι δυνατή η χρησιμοποίηση της λειτουργίας αυτής σε συσκευές Android με διαθέσιμο ακόμα αποθηκευτικό χώρο.

     

    Το εργαλείο αυτόματης αρχειοθέτησης του Android έρχεται αρκετά χρόνια μετά την κυκλοφορία από την Apple του "Offload Unused Apps" στο iOS 11, ενός χαρακτηριστικού που ομοίως "διαγράφει" τις ελάχιστα χρησιμοποιούμενες εφαρμογές στα iPhone, διατηρώντας παράλληλα τα δεδομένα τους, επιτρέποντας στους χρήστες να επανέλθουν στο σημείο όπου είχαν μείνει μετά την επαναφορά της εφαρμογής.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Alex Castro / The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.