Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Παρουσιάστηκε στο WWDC 2022 η επόμενη γενιά του Apple CarPlay

    Το Apple CarPlay πρόκειται να γίνει πολύ πιο ισχυρό. Στην κεντρική ομιλία της για το WWDC 2022 σήμερα, η Apple έκανε προεπισκόπηση της επόμενης γενιάς της τεχνολογίας κατοπτρισμού εφαρμογών στο αυτοκίνητο, η οποία σύντομα θα μπορεί να αναλάβει τις οθόνες και τις λειτουργίες ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου -- από το ταχύμετρο έως τους θερμαντήρες καθισμάτων.

    Η επόμενη γενιά του CarPlay θα είναι συμβατή με μια ποικιλία αναλογιών εικόνας -- από κατακόρυφο σε οριζόντιο προσανατολισμό -- και μπορεί ακόμη και να προσαρμοστεί σε ταμπλό πολλαπλών οθονών, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων με ψηφιακούς πίνακες οργάνων ή με υπερευρυγώνιες οθόνες από κολόνα σε κολόνα.

    Το CarPlay θα έχει μεγαλύτερη ενσωμάτωση με όλα τα συστήματα του κεντρικού οχήματος. Πέρα από τις τρέχουσες λειτουργίες πλοήγησης και προβολής πολυμέσων, το Apple CarPlay θα χειρίζεται παραδοσιακά όργανα όπως ταχύμετρο, μετρητές θερμοκρασίας και ενδείξεις στάθμης μπαταρίας καυσίμου ή EV. Οι χρήστες θα μπορούν να προσαρμόζουν τα χειριστήρια κλιματισμού, να ενεργοποιούν τις θερμάστρες καθισμάτων, να παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα και ακόμη και να συνδέονται με τις έξυπνες οικιακές τεχνολογίες της Apple απευθείας από τη διεπαφή CarPlay.

    Όπως και με την επόμενη γενιά iOS στο τηλέφωνο, η Apple δίνει επίσης στους χρήστες του CarPlay τη δυνατότητα να προσαρμόζουν την εμφάνιση του CarPlay με επιλέξιμα θέματα, φόντο και γραφικά στοιχεία. Από δυνατούς ροζ αναλογικούς μετρητές έως κομψές αριθμητικές οθόνες και ραβδόγραμμα, το CarPlay θα μπορεί να ταιριάζει με ένα ευρύ φάσμα εσωτερικών σχεδίων οχημάτων και προσωπικών αισθητικών προτιμήσεων.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.